Hlavní obsah

VIDEO: Šampión Pittsburgh se pomstil Tennessee za provokaci v přípravě

PITTSBURGH/PRAHA

K bitvě legendárních boxerů Muhammada Aliho s Joe Frazierem na patnáct kol přirovnávají v zámoří úvodní zápas nové sezóny NFL mezi Pittsburghem a Tennessee. Obhájci Super Bowlu Oceláři zdolali Titány 13:10 po prodloužení. A zápas byl ostrý jako břitva.

Foto: Don Wright, ČTK/AP

Hráči Pittsburghu Steelers oslavují touchdown Santonia Holmese (č.10) v utkání proti Tennessee.

Článek

V přípravě totiž Titans porazili Pittsburgh 31:14 a poté si neodpustili provokaci. Několik hráčů Tennessee po zápase provokativně pošlapalo „terrible towell“ - ručník, který je pro fanoušky Steelers mnoho let nedotknutelný a jímž při zápase své oblíbence vytrvale povzbuzují.

Proto byl první zápas nového ročníku vyhecovaný. Pittsburgh má jednu z nejlepších obran v lize, pozadu nezůstávalo ani Tennessee. První úspěch zaznamenala hvězda Pittsburgh Santonio Holmes, který proměnil v touchdown pas rozehrávače Bena Roethlisbergera. „Big Ben“ v zápase naházel 363 yardů a z 43 jeho přihrávek bylo 33 přesných. Holmes si v zápase vytvořil osobní maximum - 131 yardů.

Ostrý zákrok Cortlanda Finnegana z Tennessee proti hráči Pittsburghu Hinesu Wardovifoto: ČTK/AP/Keith B. Srakotic

Ještě do poločasu ale bylo vyrovnáno, Kerry Collins našel Justina Gage. Titáni šli dokonce díky tříbodovému kopu do vedení, stejnou mincí ale tři minuty před koncem odpověděl pittsburghský Jeff Reed.

Šampión dokonce mohl vyhrát v základní hrací době, po špatném odkopu soupeře ale jinak spolehlivý Hines Ward v poslední minutě 4 yardy před cílem přišel o míč a Oceláři svůj útok nedokončili bodovým ziskem. Muselo se tak prodlužovat. V nastavení pak stačilo Pittsburghu proměnit tříbodový kop z pole.

Komplikací je ovšem zranění opory defenzívy Troye Polamalua, jemuž ve druhé třetině přisedl nohu Alge Crumpler. S poškozeným levým kolenem by mohl do té doby nejlepší hráč utkání zmeškat až šest týdnů.

Opora Pittsburghu Steelers Troy Polamalu uniká hráčům Tennessee.foto: ČTK/AP/Keith B. Srakotic

Reklama