Hlavní obsah

Triatlonista Ospalý skončil na ME desátý, vyhrál Brownlee

ATHLONE

Nejlepší český triatlonista Filip Ospalý obsadil na mistrovství Evropy desátou příčku. Šampion z roku 2001 přišel o naději už v plavecké části, minutové manko na čelní skupinu už smazat nedokázal. Mistrem Evropy se v irském Athlone stal největší favorit Alistair Brownlee z Británie.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Triatlonista Filip Ospalý

Článek

Přestože kvarteto českých reprezentantů prokazovalo před mistrovstvím formu, plavecký úsek dlouhý 1500 metrů jim vůbec nevyšel a figurovali mimo nejlepší dvacítku. V čele se utvořila čtyřčlenná skupina s bratry Alistairem a Jonathanem Brownleem i spolufavoritem závodu Javierem Gómezem ze Španělska.

Zbytek pole se sjel a Ospalý se posunul rychle do popředí pelotonu. Náskok před běžeckou částí byl však více než minutový, navíc dvaadvacetiletý Alistair Brownlee ještě tempo vystupňoval a s náskokem 40 sekund na Gómeze si doběhl pro své premiérové evropské zlato. Brownlee už své výjimečné schopnosti prokazuje několik let, kromě juniorského titulu mistra světa získal loni i ten seniorský, když vyhrál všech pět závodů série, do kterých nastoupil.

Z bronzu se radoval Francouz David Hauss. Z dalších českých reprezentantů doběhl Jan Čelůstka osmnáctý, Martin Krňávek na 24. a Přemysl Švarc na 34. místě.

Reklama