Hlavní obsah

Start stolní tenistky Vacenovské proti Bělorusku je ohrožen

CHARVÁTSKÁ NOVÁ VES

S otazníkem nad startem současné domácí jedničky Ivety Vacenovské vstoupí české stolní tenistky v úterý od 18:00 v Charvátské Nové Vsi do semifinále Evropské ligy divize challenge proti Bělorusku. Odveta je na programu 19. dubna.

Článek

"Vacenovská má zdravotní problémy. Necítí se dobře a zřejmě nenastoupí. Definitivní rozhodnutí padne až v den zápasu. Pokud by hrála, tak bychom měli velkou šanci. V každém případě očekávám tuhou bitvu," řekl ČTK trenér Miroslav Cecava.

Žebříčkové postavení favorizuje běloruské reprezentantky, v jejichž týmu se představí mistryně Evropy a 29. hráčka světa Viktoria Pavlovičová. "Pokud by nehrála Vacenovská, tak by hodně záleželo na výkonu Renaty Štrbíkové a pochopitelně i na Daně Hadačové a Kateřině Pěnkavové. Bělorusky považuji za mírné favoritky, pomoci nám ale může domácí prostředí," dodal Cecava.

Druhou oporou Běloruska je vedle Viktorie Pavlovičové její sestra Veronika, které patří ve světovém žebříčku 81. místo. Dalšími dvěma hráčkami hostujícího výběru jsou Alexandra Privalová a Elena Dubková, která prostředí na jižní Moravě dokonale zná, neboť hájí barvy týmu MSK Břeclav.

Ve skupině A obsadily české stolní tenistky druhé místo. Poslední utkání s Ruskem na začátku března prohrály kontumačně 0:3, neboť k zápasu do Moskvy kvůli poruše letadla nedorazily. Bělorusko vyhrálo skupinu B, v níž podlehlo v domácím prostředí pouze Polsku 2:3.

Reklama

Související témata: