Hlavní obsah

Aténský den s...Kateřinou Coufalovou

ATÉNY

V pravidelné rubrice vám přinášíme pohled jedné z členek české výpravy z dějiště XII. letních paralympijských her v Aténách. Plavkyně Kateřina Coufalová vyhrála ve třinácti letech ve světovém rekordu závod na 100 metrů prsa v Atlantě. V Sydney ji na této trati rozhodčí diskvalifikovali. V Aténách dnes ve své parádní disciplíně opět triumfovala.

Foto: ČSTPS/Luděk Šipla

Kateřina Coufalová

Článek

"Na dnešek jsem toho moc nenaspala, byla jsem hrozně nervózní. V Sydney mě diskvalifikovali kvůli tomu, že jsem se před startem hnula, a bála jsem se, abych to nezopakovala i tady. Zdály se mi sny právě o startu a budila jsem se. Když jsem ale zvládla ráno rozplavbu, tak jsem byla o trochu klidnější. Trému jsem pak zase měla až před finále.

Když závodím, tak nejím nic speciálního, spíš si toho dám méně. Ráno jsem měla kaši s medem a k obědu jen lehké těstoviny. Také nemám žádný speciální předzávodní rituál. Myslím, že nejsem moc pověrčivá.

Oslavovat zlato budu až doma, na chalupě, kde mám kamarády a sjedou se tam příbuzní. Tady na slavení nemám čas, protože zítra mě čeká polohovka na 200 metrů. V ní bych se chtěla dostat do finále. Když zrovna nezávodím, tak trénuju, anebo sedím na tribuně a fandím ostatním. Pokud to vyjde, ještě bych se moc ráda podívala k moři."

Reklama