Hlavní obsah

Moderní pětibojař Svoboda skončil pátý na SP v Maďarsku

Százhalombatta
Aktualizováno

Moderní pětibojař David Svoboda skončil pátý na Světovém poháru v Maďarsku a ve třetím závodu si připsal nejlepší výsledek v olympijské sezóně. Vyhrál Ital Nicola Benedetti.

Foto: Ivana Roháčková

Moderní pětibojař David Svoboda.

Článek

Svoboda, dvojnásobný vicemistr světa a evropský šampión z roku 2010, byl po šermu devátý a po plavání a jízdě na koni se pohyboval za hranicí první desítky. Před startem kombinace ztrácel na první místo, které obhajoval z loňska, 48 sekund.

K medailistům se nakonec čtvrtým nejlepším běžeckým časem přiblížil. Od třetího domácího Maďara Petera Tibolyi ho dělilo devět sekund, tedy 36 bodů. Druhý český reprezentant Michal Sedlecký obsadil jednatřicáté místo z 36 finalistů.

Svoboda měl dosud v letošním SP na kontě deváté a 35. místo, pro účast na olympijských hrách bude pro české pětibojaře klíčový žebříček k 1. červnu. První možností vybojovat si letenku do Londýna budou mít za necelý měsíc na mistrovství světa v Římě (od 7. května).

Ještě předtím se uskuteční čtvrtý závod SP od 19. dubna v Rostově na Donu v Rusku.

Závod SP v moderním pětiboji v Százhalombattě (Maďarsko):
1. Benedetti (It.) 6000 b., 2. Mojsejev (Rus.) 5944, 3. Tibolya (Maď.) 5896, ...5. Svoboda 5860, 31. Sedlecký (oba ČR) 5504.

Reklama