Hlavní obsah

Emmons se rozhodla po deseti letech vyměnit pušku

Praha

Sportovní střelkyně Kateřina Emmons se rozhodla po více než deseti letech vyměnit vzduchovou pušku, s kterou vybojovala zlatou olympijskou medaili v Pekingu a bronz v Aténách. Potvrdila také, že už se nebude věnovat střelbě z malorážky, což oznámila už v srpnu po vystoupení na olympijských hrách v Londýně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Manželé Matt a Kateřina Emmonsovi.

Článek

"Mrzí mě, že jsem se tuto disciplínu nebyla schopná naučit tak, aby na moje výsledky bylo spolehnutí. Nechci už zabírat místo mladším závodnicím, které mají šanci to dotáhnout daleko," uvedla dnes na svém webu Emmons, která v malorážce vybojovala v roce 2008 olympijské stříbro. "Peking byl úžasným úspěchem, kdy mi vyšlo vše naprosto dokonale. A s tou vzpomínkou malorážku opouštím," konstatovala.

Devětadvacetiletá rodačka z Plzně se nyní snaží zvyknout na novou vzduchovou pušku, ale zatím příliš spokojená není. "Je to spíš takový pokus. Můžu vyzkoušet i další. Pokud však nebude nic fungovat tak, abych mohla závodit stylem, jakým jsem zvyklá, vrátím se ke své staré," prohlásila bývalá mistryně světa i Evropy.

Letošní sezóna pro Emmons skončila olympijskými hrami, od září se připravuje na příští rok. Jejím hlavním cílem je však uspět na mistrovství světa v roce 2014. "Mým hlavním cílem je vrátit se fyzicky tam, kde jsem byla před Pekingem. Hodně rehabilitace, mnohem méně střelby. Pokud chci pokračovat, tak rehabilitace musí být moji prioritou," uvedla matka tříleté dcery Julie. S ní a manželem Mattem stráví nadcházející Vánoce u Emmonsových rodičů v New Jersey. Do Česka se podívají znovu až v příštím roce.

Reklama