Hlavní obsah

SPECIÁL 2012: Zlata i pády aneb co přinesl uplynulý rok ve světě sportu

Praha

Nabitý událostmi byl končící sportovní rok. Připomeňte si všechny důležité okamžiky v ročence, kterou tradičně sestavila redakce Sport.cz.

Foto: David Ryneš, Sport.cz

Co přinesl uplynulý rok ve světě sportu?

Článek

Vrcholem roku byly letní olympijské hry v Londýně, které se náramně vydařily české výpravě. Olympionici přivezli celkem deset medailí, z toho čtyři zlaté - oštěpařka Barbora Špotáková, biker Jaroslav Kulhavý, skifařka Mirka Knapková a moderní pětibojař David Svoboda.

Na vysněný pohár pro vítěze fotbalové Ligy mistrů si letos sáhl brankář Chelsea Petr Čech, který byl ústřední postavou finálového dramatu s Bayernem Mnichov. Čech v bitvě o ušatou trofej zlikvidoval tři pokutové kopy a významně tak pomohl londýnskému klubu k premiérovému triumfu v prestižní klubové soutěži.

Česká fotbalová reprezentace se poté v létě představila na evropském šampionátu v Polsku a na Ukrajině. Tým trenéra Bílka dokázal postoupit ze základní skupiny, ve čtvrtfinále ale nestačil na Portugalce. S bronzovou medailí se vraceli čeští hokejisté, když na mistrovství světa ve Finsku a Švédsku po semifinálové prohře se Slovenskem porazili  v duelu o konečné třetí místo výběr Suomi.

Reklama