Hlavní obsah

Kličko obhájil boxerský titul v těžké váze

LAS VEGAS

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko obhájil titul mistra světa v těžké váze organizace WBC. V sobotním zápase v Las Vegas porazil Brita Dannyho Williamse technickým k.o. v osmém kole. Třiatřicetiletý Kličko tak oslavil 35. vítězství v profesionální kariéře, v níž dosud absolvoval 37 soubojů, a inkasoval 3,5 miliónu dolarů.

Článek

Starší z bratrské dvojice ukrajinských boxerů, který si nejprestižnější mistrovský pás v těžké váze přivlastnil dubnovým vítězstvím nad Jihoafričanem Corriem Sandersem, svého sobotního soupeře jasně předčil. Výrazně těžší a menší Williams se stěží dokázal bránit jeho útokům a na podlaze ringu se ocitl v prvním, třetím a sedmém kole. Minutu a 26 sekund po začátku osmého kola rozhodčí souboj pro Kličkovu převahu ukončil.

"Myslím, že to byl nejlepší výkon v mé kariéře," prohlásil Kličko po zápase, který v lasvegaském kasinu Mandalay Bay sledovala netradičně slabá návštěva pouhých 5000 diváků. Triumf věnoval své vlasti s přáním, aby na Ukrajině zvítězila demokracie. Kličko i jeho bratr Vladimir sice žijí v německém Hamburku, ale výrazně se angažují v ukrajinský prezidentských volbách ve prospěch opozičního kandidáta Viktora Juščenka.

"Překvapilo mě, že Danny Williams vydržel tolik ran a nevzdal se. Měl silnou bradu," uvedl po své první úspěšné obhajobě dvoumetrový Kličko, jemuž v rohu během souboje asistoval bratr. Williams získal právo bojovat s ním o titul po červencovém vítězství nad bývalým šampionem Američanem Mikem Tysonem.

Britský boxer, jenž skončil v ringu s velkými krvavými šrámy v obličeji a skoro neviděl, se po zápase podrobil vyšetření hlavy a strávil noc v nemocnici na pozorování. "Danny je samozřejmě strašně zklamaný," uvedl jeho promotér Frank Warren s tím, že k ukončení zápasu vyzvali rozhodčího Williamsovi zástupci. "Vitalij měl jasně navrch," dodal.

Do nemocnice musel také Kličko, kterému otekla levá ruka, jíž uštědřil soupeři řadu úderů. "Nebyly to takové rány jako od Tysona, ale bylo jich mnohem víc," řekl Williams, jenž dostal za zápas 300 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata: