Hlavní obsah

Reprezentace ve stolním tenisu mají nové trenéry

Praha

U reprezentačních výběrů ve stolním tenisu se mění trenéři. Tomáš Demek končí u mužů po sedmi letech a prozatímně tým povede Josef Plachý, u žen Miroslava Cecavu střídá po pěti letech Pavel Krpec. O změně trenérů od roku 2014 rozhodl výkonný výbor České asociace stolního tenisu (ČAST).

Článek

Demek vedl stolní tenisty od prosince 2006, kdy nahradil Pavla Špačka. Největšího úspěchu dosáhl tým pod Demkem v roce 2010 - na domácím mistrovství Evropy v Ostravě získal bronz a na mistrovství světa v Moskvě skončil devátý.

Dosavadní reprezentační asistent a bývalý reprezentant Plachý povede stolní tenisty na květnovém mistrovství světa v Tokiu. Pak svaz vypíše výběrové řízení.

Cecava nastoupil k ženám po Marii Hrachové v září 2008. Dovedl stolní tenistky k bronzům na mistrovství Evropy ve Stuttgartu 2009 a letos ve Schwechatu. Byl i u letošního zlata Renaty Štrbíkové a Antonína Gavlase na ME ve smíšené čtyřhře a u postupu Ivety Vacenovské do čtvrtfinále MS 2009 v Jokohamě.

Krpec byl od loňského dubna marketingovým manažerem ČAST a letos od srpna Cecavovým asistentem. K národnímu výběru stolních tenistek se vrací po 15 letech, ženskou reprezentaci vedl v letech 1996 až 1998. Nyní bude pracovat v reprezentačním centru asociace v Havířově a bude zodpovědný ve spolupráci s trenéry juniorské a kadetské reprezentace za celkovou koncepci ženské přípravy.

Reklama