Hlavní obsah

Badmintonisté Koukal a Gavnholtová získali opět české tituly

Most

Favorité splnili očekávání na mistrovství republiky v badmintonu v Mostu. Petr Koukal dnes získal sedmý titul v kariéře a domácí jednička Kristína Gavnholtová vyhrála český šampionát popáté za sebou.

Článek

Nejvýše nasazený Koukal neztratil ve čtyřech zápasech ani set. Ve finále porazil Jakuba Bitmana, ze semifinále přemožitele nasazené dvojky Jana Fröhlicha, bez problémů 21:17 a 21:19.

Pro Koukala byl domácí šampionát prvním testem po zranění kolena z loňského mistrovství světa v Číně. Poté ještě odehrál s omezením dva turnaje, ale hlavně se léčil u profesora Pavla Koláře a v centru Endala.

„Naučil jsem se zapojovat i jiné svaly, což byla jediná možnost, jak nejít na operaci. A hodně mi to pomohlo, cítím se mnohem lépe než kdykoliv předtím, cítím se pohyblivější. Třeba mě to znovu někam výsledkově posune," řekl Koukal před českým šampionátem.

Černá rozbila raketu

I Gavnholtová prošla turnajem suverénně a ve finále deklasovala Lucii Černou 21:13 a 21:10. Frustrovaná soupeřka dokonce za stavu 5:16 ve druhé sadě podle svazového webu o zem rozbila raketu a dostala žlutou kartu.

Černá se dočkala titulu ve čtyřhře po boku zkušené Hany Milisové, která odehrála už patnácté finále ve čtyřhře v kariéře a připsala si osmý titul.

Koukal i Gavnholtová by měli být oporami české reprezentace na mistrovství Evropy družstev od 11. do 16. února v Basileji.

Reklama