Hlavní obsah

Minařík, Janáček a Bartoš slavili v sedle výhry v zahraničí

Praha

Českým žokejům se dařilo na zahraničních závodištích. Z výher se radovali Filip Minařík v Německu, Josef Bartoš v Itálii i Václav Janáček ve Španělsku a všichni ovládli největší dostihy nedělních programů.

Foto: archiv

Žokej Filip Minařík.

Článek

Nejúspěšnější český jezdec historie Minařík se prosadil v Kolíně Nad Rýnem, kde v sedle koně Ita vyhrál tamní Gerling Preis na 2400 metrů o 70 tisíc eur. Dostih, zařazený do evropské grupy 2, vyhrál Minařík už podruhé v řadě, tentokrát však musel v sedle svěřence trenéra Carvalha bojovat do posledních metrů.

Bartoš, který obhajuje titul italského překážkového šampiona, vyhrál největší steeplechase sezony na milánském hipodromu San Siro. Tamní pětikilometrový test o 60 tisíc eur ovládl na koni italského trenéra Paola Favera Little Bruv a porazil loňského vítěze meranského Gran Premia Kazzia, jehož chystá v Německu další Čech Pavel Vovčenko. Třetí dojel Josef Váňa mladší s koněm Billy Silver.

Vítězně se v hlavním nedělním dostihu předvedl i Janáček. Úřadující španělský šampion se po zimní operaci ramena dostává znovu do formy a tentokrát vyhrál 2009 metrů dlouhou Gran Premio Nacional o 49 tisíc eur. Vedl favorizovaného Agüera a řekl si v jeho sedle o pozici favorita pro letošní Španělské derby.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.