Hlavní obsah

Budoucí bojovník slavné UFC? Teď možná naposledy v Česku

Další porce sportovního adrenalinu se blíží. Nečekejte teď žádnou Prahu, MMA, scéna bojových umění, v sobotu rozbalí svoji klec v Pardubicích. Tam budou bojovníci zápasit o svá vítězství. Lovec, nebo ulovená zvěř? Vyhrát může jen jeden. Svůj pátý turnaj zde pořádá organizace XFN. Fanoušci se mají na co těšit. Dokonce je ve hře slavná UFC, důležitý krok čeká Makhmuda Muradova.

Galavečer MMA v podání XFNVideo: xfn.cz

 
Článek

Proti němu se postaví Tomáš Penz. „Rýsuje se přede mnou podpis kontraktu pro UFC a tak to možná bude jeden z mých posledních zápasů v Česku. Proto všem říkám, aby určitě dorazili, protože to bude stát za to," vzkazuje Muradov, který žije v Česku, ale pochází z Uzbekistánu.

Z posledních sedmi zápasů šest vyhrál. Celkem má v MMA bilanci 13 výher a 6 porážek. Jeho sok má skóre 10:10, poslední dva duely podle serveru sherdog.com prohrál.

Dalším zajímavým jménem v Pardubicích bude Patrik Kincl, který posledních pět soubojů vyhrál, ale lednové vítězství v Rakousku pořadatel zrušil pro nespokojenost práce rozhodčích.

Dámská premiéra mistryně světa

V sobotu se proti němu do oktagonu postaví Mohamed Sayah, který poslední tři zápasy vyhrál. Naposledy si v červenci v Praze poradil se Slovákem Gáborem Borárosem.

„Soupeře registruji již od roku 2014, kdy svedl velice vyrovnanou bitvu s tehdejší slovenskou jedničkou Matušem Lainczem, kde nakonec velmi těsně prohrál na body. Viděl jsem i jeho zápas proti Gáboru Borárosovi, kterého přejel. Je to velice nepříjemný soupeř, kterého nesmím podcenit a musím si prosadit svůj styl boje, jinak bude mít Sayah navrch," je obezřetný Kincl, který se s ostatními představí v Tipsport aréně. Organizátoři očekávají, že dorazí dva tisíce fanoušků.

Do oktagonu nastoupí také Jaroslav Pokorný, Miloš Petrášek i Pavla Kladivová. Vzpírání, trojboj, to ji léta doprovázelo, teď se dočká premiéry v kleci. Takový je životopis sportovkyně, která je také mistryní světa a Evropy v silovém trojboji.

Reklama

Související témata: