Hlavní obsah

Rozhovor s Marvinem - druhá část

Přinášíme vám druhou část rozhovoru s „Mad" Marvinem Rettenmaierem, hrdinou posledních dnů, který na WPT Merit Cyprus zaznamenal historický úspěch, když získal druhý titul World Poker Tour po sobě. Marvin je jeden z velmi skromných pokerových profesionálů, který si dokázal zachovat tvář kluka od vedle, a to i přes dlouhý výčet jeho úspěchů a tref. Podařilo se mi jej zastihnout v Marylandu, kde tráví dva týdny dovolené se svou přítelkyní LeAnn.

Foto: wsop.com

Jednou z nějzářivějších pokerových hvězd je v posledních dnech bezpochyby Marvin Rettenmaier, německý Party Poker Pro.

Článek
Fotogalerie

Rozloučil ses s hernou Titan Poker a téměř ihned jsi nastoupil k Party Poker PRO Teamu. Jak se to seběhlo?

S Party Pokerem jsem jednal již dříve. Titan Poker se rozhodl rozloučit se všemi členy PRO Teamu. Perfektně se to hodilo, hlavně proto, že Titan již jaksi nebyl možnost. Pravděpodobně bych ovšem šel i tak k Party Pokeru. Je to skvělá společnost.

A co Party Poker Team – Scott, Sexton, Tony G; je to velmi nóbl a řekla bych, kvalitní crew, rozumíš si s nimi dobře?

Zcela určitě. Mike Sexton je jeden z nejmilejších lidí v pokeru. Zbožňuji, když povídá příběhy z doby tak 30 let nazpět, staré pokerové příhody. Je to zábavné a také velmi zajímavé. S Tonym je samozřejmě legrace, to je jasné. Dostal jsem od něj lístky na Olympiádu, na zápas jeho „chlapců", Litevců.

Máš v plánu začít psát blog na stránkách Party Pokeru? Jsi poměrně kreativní, mohlo by to být dobré.

Ano, mám. Vlastně s Party Poker Blogem budu mít za chvíli další rozhovor.

Vraťme se k World Poker Tour. Myslím, že to byl první event hraný v barvách Party Pokeru. Boom! Získal jsi titul WPT World Championship. Pak zahajující turnaj sezóny na Kypru; další titul. Jsi prvním hráčem, který kdy vyhrál back-to-back WPT titul. Jaké z toho máš konkrétně pocity?

Nemám žádné pocity. Ne, samozřejmě dokázat něco, co ještě nikdo před tebou nedokázal, to je naprosto úžasný pocit. Dává mi to také více možností k získání titulu Player of the Year, o což jsem se pokoušel minulý rok a bohužel se mi to nepovedlo. Tento rok to vypadá opravdu dobře. Pokud se mi podaří dostat na jeden nebo dva další finálové stoly, měl bych mít šanci. Není zde mnoho lidí, kteří by věnovali tolik pozornosti těmto věcem – rankings, historicky prní back-to-back WPT. Na počátku minulého roku jsem si řekl: ´Chci vyhrát Player of the Year a budu hrát každý turnaj, jdu do toho´. Každý to chce vyhrát, ale běžně jen hraješ poker, a pokud jsi opravdu dobrá, jdeš po titulu až na konci roku.

Všimla jsem si, že jsi na facebooku zmínil v komentáři účast na WPT Paris, WPT Malta, WSOPE Cannes v září; žádný event European Poker Tour? A proč?

Je to vyloženě věc časových možností. Například nyní jsem byl na WPT Parx, to je dvě a půl hodiny od mé přítelkyně, takže zde strávím dva týdny. Není to o EPT sérii jako takové. EPT San Remo se koná hned po WSOPE Cannes. Bylo by to skvělé, ale je to také poslední víkend October Festu, kde Party Poker pořádá event. Není to o tom, že jsem sponzorován Party Pokerem, na to se mě již dotazovali. Upřednostňuji turnaje WPT, protože jsou prostě trochu jíné. Lidé jsou si tam blíže. Pro mě je to pokaždé jako rodinná sešlost.

Tedy kromě WPT a WSOPE turnajů, jaký je plán na zbytek roku 2012?

První turnaj je WPT Partouche v září, pak ty, které jsi zmínila. Následně mám rozvrh a ten je hezky barevný. V Rakousku se hraje WPT Vienna a European Championship v Badenu, to vše v říjnu. Rád bych také jel na konci listopadu do St. Kitts na Dusk Till Dawn Caribbean Poker Party. Pravděpodobně tam pojedu s LeAnn; hrát poker a užít si Karibiku.

Přijedeš do Prahy?

Ano, přijedu. Budu hrát oba turnaje, WPT i EPT Prague.

Hraješ ještě vůbec online?

Příliš již online nehraju. Pokud by měl Party Poker nějakou velkou sérii, pak bych si určitě na online hru čas udělal. Obvykle jsem v zemích, kde ani hrát nemohu. A pak... ani se mi to nechce říkat v rozhovoru: Já definitivně nejsem jeden z top online hráčů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.