Hlavní obsah

Berdych a Minář už trénují v Prostějově na Davis Cup

PRAHA

Čeští tenisté Tomáš Berdych a Ivo Minář se už na antuce v Prostějově připravují na zápas prvního kola Světové skupiny Davisova poháru proti Američanům, který se bude hrát od 9. do 11. února v ČEZ aréně v Ostravě. Zbývající členové českého týmu Lukáš Dlouhý a Pavel Vízner v současné době startují na turnaji v chorvatské metropoli Záhřebu.

Článek

"Jako pořadatelé jsme měli možnost si vybrat povrch a hráči i nehrající kapitán Jaroslav Navrátil si přáli právě antuku. Ta bude hotová v sobotu 3. února a od neděle na ní hráči obou týmů mohou trénovat," řekl na čtvrteční tiskové konferenci v Praze generální sekretář Českého tenisového svazu Josef Nechutný.

České tenisty před zápasem čeká netradiční tisková konference. "Bude na nádraží, v sobotu odpoledne totiž hráči přijedou do Ostravy z Olomouce pendolinem," doplnil Nechutný. Losování zápasu se uskuteční ve čtvrtek 8. února na radnici v Ostravě.

Nehrající kapitán týmu USA Patrick McEnroe nominoval nejsilnější možnou sestavu. Čtvrtý hráč světového žebříčku Andy Roddick, šestka James Blake a nejlepší deblová dvojice Bob a Mike Bryanovi přiletí v neděli po obědě na ostravské letiště v Mošnově.

Čeští tenisté se střetnou s USA pošesté, dosud vyhráli jen jednou. V posledním vzájemném duelu zvítězili Američané v roce 2000 v kalifornském Inglewoodu 3:2.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová zítra 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.