Hlavní obsah

Tenista Vaněk přišel o naději hrát na OH

Jeho nominace se zdála téměř jistá, přesto tenista Jiří Vaněk v Pekingu hrát nebude. „Naděje je prakticky nulová,“ potvrdil včera šéf české mise František Dvořák.

Článek

V původní nominaci byla desítka tenistů s tím, že Vaňkovo dodatečné zařazení je velmi pravděpodobné. „Tak na 99 procent,“ tvrdil Dvořák. Český tenista se skutečně posouval stále blíže hlavnímu pavouku olympijské dvouhry, jenže z pozice prvního náhradníka už se 114. hráč žebříčku ATP nehnul.

Naděje definitivně padla po registračním mítinku v Pekingu. „To byla koncovka. Teď už by si ho museli jedině nějak speciálně vyžádat přes Mezinárodní olympijský výbor, ale to si moc nedovedu představit,“ řekl Dvořák. Počet českých olympioniků se tak uzavřel na čísle 133.

Zdlouhavá registrace umožní sportovcům pohyb po Pekingu

Na registračním mítinku byli potvrzeni jméno po jménu všichni čeští sportovci a funkcionáři. „Trval přes šest a půl hodiny,“ uvedl místopředseda Českého olympijského výboru pro sport.

Zdlouhavá registrace umožní sportovcům pohyb po Pekingu. „Na letišti si vyzvednou kartu, která slouží jako akreditace i jako vízum, tam si ji zaktivují a dostanou se všude tam, kam potřebují. Jen kdyby byly nějaké změny, musí je nahlásit v olympijské vesnici, kde je akreditační centrum,“ vysvětlil Dvořák, kterého ještě čekalo rozřazování sportovců a doprovodu pro bydlení v olympijské vesnici.

„Snažíme se to zařídit tak, aby byly pohromadě jednotlivé sporty, případně dvojice, které soutěží společně,“ dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.