Hlavní obsah

V Mnichově i duel českých skifařek

PRAHA

Celkem 25 českých veslařů ve dvanácti lodích se představí o víkendu na druhém dílu Světového poháru v Mnichově. „Vzhledem k blízkosti dějiště i výhodnosti termínu vyrážejí do Mnichova všichni adepti účasti na srpnovém mistrovství světa. Představím účast až 11 našich lodí v Poznani,“ řekl šéftrenér Přemysl Panuška.

Článek

Zatímco Neffeho čtyřka bez kormidelníka se bude snažit napodobit druhé místo z pohárové premiéry, skifař Synek by chtěl napravit nezdar ze španělského Banyoles, kde mu v semifinále zbrzdil loď namotaný rákos a sedmým místem ztratil reálnou šanci na obhajobu prvenství. Zajímavý souboj se chystá na ženském skifu. Knapková totiž našla na vážnou soupeřku v Antošové, která přesedla z dvojskifu a na regatě v Ratzeburgu reprezentační kolegyni pořádně prohnala.

„Už kolem toho začíná být živo, ale doufám, že dostanu prostor, abych se připravila na světový šampionát,“ mínila Mirka Knapková s vědomím, že by při SP měla hájit roli české jedničky. „Cítím větší chuť do tréninku, když mám denně na očích soupeřku,“ podotkla vicemistryně světa. „Zatím je to nastavené tak, že pro Antošovou je hlavním cílem červencový šampionát do 23 let v Račicích, ale překvapení nejsou vyloučena,“ řekl Panuška.

V novém složení se představí párová čtyřka, kterou převzal finský trenér Sinisalo a hned do lodi posadil talentovaného Buzrlu. „Jezdil výborně jarní kvalifikační závody a teď dostává příležitost i při ostrém testu párovky vlastně místo Hanáka, který po Kopřivovi už jako druhý člen stříbrné posádky z aténské olympiády skončil s veslováním,“ uvedl Panuška.

Nominace na Mnichov:
muži, skif: Synek, skif lehké váhy: Lůžek, dvojskif: Houska, Vitásek, dvojskif lehké váhy: Bejblík, Čabla, dvojka bez kormidelníka: Chalupa, Makovička, čtyřka bez kormidelníka: Neffe, Bruncvík, Gruber, Horváth, párová čtyřka: Jirka, Karas, Doleček, Buzrla, čtyřka bez kormidelníka lehké váhy: Vraštil, O. Vetešník, Kopáč, J. Vetešník. Ženy, skif: Knapková a Antošová, dvojka bez kormidelnice: Žižková, Vyhnánková, skif lehké váhy: Janáková.

Reklama