Hlavní obsah

Volf a Štěpánek budou omlazovat kosti, aby potrápili mladší závodníky

PRAHA

S dobrým pocitem se vrátili z mistrovství světa ve španělském Seu d'Urgell deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek. I když skončili těsně pod stupni vítězů, jsou rádi, že se konečně poprali s novým systémem. V příští sezóně by tak chtěli zase začít sbírat medaile. Pomoci by jim k tomu měla nová loď a regenerace v lázních.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kanoisté Jaroslav Volf (vlevo) a Ondřej Štěpánek na tiskové konferenci po MS ve vodním slalomu

Článek

Minulý týden se  ve španělském Seu d'Urgell uskutečnilo mistrovství světa vodních slalomářů. Z českých závodníků se v individuálním závodě nejvíce dařilo deblkanoistům Jaroslavu Volfovi a Ondřeji Štěpánkovi, kteří skončili čtvrtí. "Ve finále jsme měli trochu smůlu. Slovince, kteří skončili třetí, normálně porážíme. Tentokrát to ale nevyšlo. Musíme se na videu podívat, kde je příčina. V každém případě jsme ale za čtvrté místo moc rádi. Vždyť jsme do finále prošli s odřenýma ušima," vzpomínal na nepříliš vydařené semifinále Jaroslav Volf.

"Je to tak. Šanci na medaili jsme měli. Za tenhle výsledek však můžeme být rádi, neboť v semifinále jsme měli obrovské štěstí. Finále tak bylo pro nás bonusem," doplnil slova svého parťáka Ondřej Štěpánek. A poprvé měl také radost z nových pravidel. "Po semifinále jsem také poprvé v životě ocenil nová pravidla, protože kdyby se semifinále a finále sčítalo jako dříve, dopadli bychom na šampionátu hůře. Takhle se náš semifinálový čas smazal a závod začínal od nuly," vyprávěl Štěpánek na pondělní tiskové konferenci.

Nový systém se stříbrným medailistům z olympiády v Pekingu zezačátku nezamlouval. "Byli jsme zvyklí na to, že před finále jsme si vždy podle výsledků řekli, jak máme jet. Teď jsme museli jet každou jízdu naplno. A to nás trochu svazovalo, obzvláště když se od nás očekávaly dobré výsledky," vysvětloval Štěpánek. "Nová pravidla více sedí mladším a dravějším jezdcům, od kterých se nic neočekává. Ti to rozjedou naplno a buď to vyjde, nebo ne," dodal Volf.

Vyzkouší novou loď

"Už jsme si ale zvykli, takže by to příští rok mělo být lepší," doufají oba slalomáři. A také budeme o něco více trénovat." K dalším úspěchům by jim měla pomoci i nová loď. "Uvažujeme také o nové lodi. Půjčili jsme si tu, na které jezdí bratři Hochschornerové a bratranci Škantárové ze Slovenska. Přijde nám, že lépe drží směr," shodli se oba závodníci. Nyní ji pořádně vyzkoušíme a pak uvidíme, jestli si ji také pořídíme," prozradil Volf.

Než ale začnou v listopadu s přípravou na další sezónu, čeká je zasloužená dovolená. "S Jardou jsme se rozhodli, že letos vyrazíme do lázní. Budeme si užívat bahenní koupele, abychom omladili naše staré kosti a příští rok ty mladé závodníky zase potrápili," uzavřel Štěpánek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.