Hlavní obsah

Skifařku Knapkovou čeká v Mnichově opožděný start do sezóny

PRAHA

Opožděný start do sezóny absolvuje o víkendu v Mnichově skifařka Miroslava Knapková. Bronzová medailista z loňského mistrovství světa musela kvůli nemoci vynechat první závod Světového poháru v Bledu, ve druhém podniku seriálu již chybět nebude. V jaké formě se představí, však neví. I proto, že podstatnou část přípravy jí pokazil poraněný kotník.

Foto: Alik Keplicz, ČTK/AP

Skifařka Miroslava Knapková na MS v Poznani

Článek

"Uvidím, jak rychle se dostanu zpět," řekla Knapková. Je zklamaná, že její přípravu nejprve poznamenalo zranění a pak nemoc. "Jsem z toho trošku smutná. Nebylo to ideální, ale s tím člověk nic nenadělá," uvedla devětadvacetiletá veslařka pražské Slavie .

Kdyby prý byla mladší, začala by asi trénovat dříve. "Říkám si však, že se nemá nic uspěchat. Tělo by mi to vrátilo třeba za půl roku," řekla Knapková, která navíc na jaře dokončovala studia na vysoké škole a musela trénink šidit i kvůli tomu.

Poraněný kotník ji trápil asi tři měsíce, nemoc ji poté upoutala na lůžko na týden. Vedle SP v Bledu se rozhodla preventivně vynechat i pražské Primátorky, i když na začátku června již trénovala.

"Váhali jsme, ale nakonec jsme se rozhodli, že nepojedu. Nechtěla jsem ohrozit zbytek sezóny, která je delší. Mistrovství světa je až na přelomu října a listopadu. Dá se to bez problému dohnat," vysvětlila.

Právě fakt, že světový šampionát se uskuteční netradičně až na podzim, ji uklidňuje. Věří, že se dlouhá pauza a tréninkové výpadky neprojeví. "Spoléhám na to, že to nebude vadit. Momentálně mám vše posunuté. Je červen a připadá mi to, že sezona teprve bude začínat. Ne, že je v polovině," usmála se Knapková.

O soupeřkách má přehled

Přestože ve Slovinsku brněnská rodačka nestartovala, závod pozorně sledovala a má o soupeřkách vcelku přehled. "Tradičně vyhrála nesmrtelná Běloruska Karstenová. Je tam ale nová Číňanka, která byla třetí a výborně jela i Novozélanďanka, která byla druhá. Ta má navíc mistrovství světa doma, kde to zná, takže se s ní musí počítat," dodala Knapková, která před rokem Světový pohár podruhé v kariéře vyhrála.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.