Hlavní obsah

Skifaři Synek i Knapková suverénně vyhráli semifinále na SP v Lucernu

LUCERN

Skifaři Ondřej Synek i Mirka Knapková vyhráli bezpečně svá semifinále na závěrečném dílu Světového poháru v Lucernu. Synek má blízko k celkovému triumfu ve třídílném seriálu, neboť obě předchozí regaty v Bledu i Mnichově vyhrál. V Lucernu mu tak stačí skončit na stupních vítězů.

Foto: Alik Keplicz, ČTK/AP

Skifař Ondřej Synek.

Článek

Český skifař za sebou v sobotním semifinále nechal o necelé dvě sekundy druhého Novozélanďana Maheho Drysdala, třetí skončil Nor Olaf Tufte. Nejrychlejší čas z obou semifinálových jízd si nicméně připsal britský skifař Alan Campbell, jenž byl o 36 setin rychlejší než Synek.

Skifařka Miroslava Knapková.foto: ČTK/AP/Alik Keplicz

O medaile budou v neděli bojovat také oba české dvojskify - sestry Jitka a Lucie Antošovy a Petr Vitásek, David Jirka. Naopak finále B pojedou čtyřka bez kormidelníka Gruber, Doleček, Bruncvík a Horváth a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Jan a Ondřej Vetešníkové, Kopáč a Vraštil.

Dvojka bez kormidelníka Makovička s Houskou už dozávodila, ve finále C dnes skončila druhá za Kubánci. Nedělní finálové jízdy začnou v 10:15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.