Hlavní obsah

Skifařka Knapková se bude na sezónu opět připravovat i v Anglii

Praha

Stejně jako v posledních letech se bude i letos olympijská vítězka na skifu Miroslava Knapková připravovat na sezónu v Anglii. Tři týdny tam bude trénovat s místními veslaři.

Foto: Jiří Koliš

Miroslava Knapková.

Článek

Ještě v závěru prosince přitom Knapková nevěděla, zda do Anglie odcestuje. Nakonec se ale rozhodla, že ano. "Řekla jsem si, že potřebuju změnu a trochu pozitivně nabít. Je tam příjemné prostředí a pozitivní lidé," řekla Knapková.

Opět se bude připravovat v Henley, tentokrát ale jen tři týdny. Loni tam byla ještě o 14 dní déle. "V únoru nám začíná jarní příprava. Vrátím se a hned druhý den odjíždím na soustředění," vysvětlila dvaatřicetiletá veslařka kratší dobu anglické přípravy.

Stejně jako v minulosti bude absolvovat tamní klasický trénink. Nebere si sebou ani vlastní loď. "Pokud to půjde, zařadím se do nějaké posádky. Jinak to bude spíše kondiční. Budu chodit do posilovny, na trenažér," uvedla Knapková, kterou čekají i tréninky na vodě.

Trénink v Anglii se Knapkové v minulých letech osvědčil, následně získala titul mistryně světa a olympijské šampiónky. Úspěchy v sezóně s ním ale nespojuje. "To si spíše spojují ostatní lidé," smála se. "Myslím si, že mi to dalo hodně spíše v pohledu na věc. V přístupu k závodění. Jsem více pozitivní a nestresuju se, pomohlo mi to po psychické stránce," dodala.

Reklama

Související témata: