Hlavní obsah

Nesmiřitelní rivalové? Kdepak, Hradilek vzal soupeře a společně řádili na Trnávce

Praha

Loňská olympiáda vystřelila Vavřince Hradilka mezi sportovní celebrity. Při mistrovství světa v pražské Troji chce stříbrný kajakář z Londýna předvést, že nic ze svého umění mezi slalomovými brankami nezapomněl.

Vavřinec Hradilek se svými slalomovými kamarády na Trnávce.

 
Článek

Jak těžké bylo spojit trénink s účastí na různých mediálních a společenských akcí?

Je to náročné, měl jsem toho opravdu hodně, teď to bylo podobné jako po olympiádě. Trochu mě zklamaly řeči některých lidí, že nic nedělám… Ale myslím, že to zvládám skloubit dobře, poslední dny už jsem toho neměl tolik, jsem víc ve svém novém bytě a tam je mi dobře.

Je pro vás motivací dokázat těm pochybovačům, že jste letošní rok neproflákal?

Já trénoval, jen jsem se tolik na ty závody nesoustředil. Výsledky nebyly tak dobré, i když jsem jeden Světový pohár vyhrál. Ale nechci si tu něco dokazovat, spíš si závody užít.

Ale když jste získal medaili na olympiádě, asi na ni pomýšlíte i tady.

Byla by úžasná, za ni bych byl šťastný jak blecha. Hlavní cíl je pro mě dostat se do finále a pak v něm neudělat nějakou botu, která by mě mrzela. Slalom je tak vyrovnaný a vrtkavý, že stačí jedna maličkost a jste dole.

Nový byt máte jen kousek od kanálu, zajdete si domů i během šampionátu?

Plánuju to. Program je dost roztahaný, mám to domů pět minut na kole, tak se podívám třeba na začátek v televizi a pak sjedu do Troji.

Jenom nesmíte u televize usnout…

Přesně tak. Ale nastavím si budíka a mám doma dobrý kafe (úsměv).

Z Troji jste si v pátek odskočil zajezdit na Trnávku. Proč?

Prvotní plán byl ukázat kamarádům i soupeřům, co tu máme za krásnou trať. Vzal jsem tam osm lidí, všichni byli nadšení, to udělalo radost zase mně. Byl to takový odpočinkový den, ale zajezdili jsme si skvěle.

Jsou takové akce před vrcholem sezóny obvyklé?

Právě, že ne. Všichni z toho byli vyjukaní, nevěděli, do čeho jdou. Přijeli jsme tam, netekla voda, teď jsem si nebyl jistý, jestli ji pustí, protože to není snadné domluvit. Ale najednou se valil proud, voda tekla celý den a bylo to úžasné.

Reklama

Související témata: