Hlavní obsah

Po vrcholu čeká veslaře lékařský zákrok i změna lodi

Praha

Zřejmě na dlouho poslední závod na dvojce bez kormidelníka lehkých vah čeká při mistrovství světa dvojici Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč. I kdyby se jim povedlo v Amsterdamu získat zlato, vědí, že za rok posádku změní. Opět se plánuji posadit do lehkovážné čtyřky bez kormidelníka.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Dvojka bez kormidelníka lehkých vah Jiří Kopáč (vlevo) a Miroslav Vraštil.

Článek

„Vloni se nám nepovedlo mistrovství světa v Koreji, ať už špatnou aklimatizací nebo načasováním formy, tak jsme se dohodli s bratry Vetešníkovými, že si od sebe odpočineme a skočíme do menších posádek. A zatím se nám daří,“ libuje si Vraštil. S parťákem jeden závod Světového poháru vyhrál, v dalším dojeli druzí.

Touží po Riu

Jenže jejich disciplína je na rozdíl od čtyřky neolympijská a vidina boje o účast v Riu je silná. „Budeme to zkoušet ve čtyřce, uvidíme, v jakém nakonec bude složení,“ říká Vraštil.

Ještě před návratem do početnější posádky čeká Kopáče lékařský zákrok. „Hned po návratu mi budou vyndávat dráty z lokte, které tam mám od loňského října,“ popisuje.

Jak k úrazu přišel? „Po sezóně jsme jeli s přítelkyní na dovolenou do italské Sabaudie. Na kole jsem nešikovně zabrzdil a ve vysoké rychlosti spadl na loket, který se mi zlomil. Zvládl jsem to ještě domů odřídit přes tisíc kilometrů, ale měl jsem toho dost,“ přiznává.

Reklama