Hlavní obsah

Dostál i Fuksa bez problémů postoupili do finále MS

Milán
Aktualizováno

Kajakář Josef Dostál i kanoista Martin Fuksa bez větších problémů postoupili na kilometrové trati do finále mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Miláně a v sobotu je tak čeká boj o medaile i postup na olympijské hry v Riu de Janeiro. Dalším pěti českým posádkám se to nepodařilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanoista Martin Fuksa.

Článek

Úřadující světový šampión Dostál, který je v Itálii tradičně i členem čtyřkajaku, postoupil do finále z druhého místa v semifinále. Dvoumetrový český reprezentant od poloviny trati vedl, v závěru jej sice těsně předstihl Slovák Peter Gelle, o jeho postupu však nebylo pochyb.

Fuksa, jenž byl před rokem na šampionátu v Moskvě v závodu na 1000 metrů stříbrný, postoupil po suverénní výhře v semifinále. Bez problémů si mohl dovolit vypustit i závěr a druhého Marka Williama Oldershawa z Kanady porazil o osm desetin sekundy.

Těsně unikl postup do finále kategorie K2 Jakubům Špicarovi a Zavřelovi. Stříbrní medailisté z letošního MS do 23 let prohráli o necelé dvě desetiny sekundy souboj s Francouzi o druhé postupové místo. Finále B pojedou i deblkanoistky Jany Ježová, Lenka Součková a deblkajakáři Filip Šváb a Karel Slepica. Singlkanoista Karel Palma pojede na dvoustovce finále C, stejně jako kajakářky Lucie Matoušková s Monikou Machovou.

Reklama