Hlavní obsah

Hanescu se utká s Karlovičem

Po včerejších soubojích pokračuje druhé kolo na tenisovém turnaji v Gstaadu dalšími zápasy. Ivo Karlovič změří podruhé v kariéře síly s Victorem Hanescem. Jejich první zápas z roku 2006 ze Sydney vyzněl lépe pro chorvatského tenistu, který však zvítězil až ve třech setech.

Foto: Interner

Chorvatský tenista Ivo Karlovič.

Článek

Ivo Karlovič je velmi všestranný tenista. Dokázal to například minulou sezonu, když triumfoval na trávě, betonu i antuce. Na úvodním grand slamu sezony vypadl 21. hráč ve třetím kole s Rusem Južným a o měsíc později došel až do semifinále turnaje v Rotterdamu, kde byl nad jeho síly Michael Llodra. Na následujících turnajích se 208cm vysoký tenista příliš neprosadil a do třetího kola se podíval až na začátku května Římě, kde mu ani jeho výborný servis nestačil na světovou jedničku Federera. Na dalším turnaji Masters v Hamburku čekala na 29letého hráče další těžká překážka v podobě Novaka Djokoviče, kterou zdolat nedokázal. Na trávě v londýnském Queensu prohrál chorvatský tenista ve čtvrtfinále s Nadalem, ale na výbornou mu vyšel turnaj v Nottinghamu, kde nenašel přemožitele. Ve Wimbledonu však nečekaně vypadl hned v prvním kole.

„Jsem pochopitelně zklamaný. Za poslední dobu jsem hodně hrál a málo odpočíval. Kurty ve Wimbledonu jsou překvapivě pomalejší než některé antukové dvorce. Cítil jsem, že potřebuji více času na přípravu a bylo obtížné se zkoncentrovat. Příště se mi snad bude dařit více,“ dodal Karlovič po prohře s Němcem Stadlerem.

Victor Hanescu neměl na rozdíl od svého dnešního soupeře volný postup z prvního kola, ale souboj s Francouzem Patiencem zvládl. Rumunský tenista letos neprožívá vůbec úspěšný ročník. Poprvé se radoval z vítězného utkání až v závěru února v Memphisu, kde mu vzdal Yen-Hsun Lu. Aktuálně 80. hráč žebříčku ATP zatím posbíral všehovšudy pouhých 5 vítězných zápasů. Na svém oblíbeném travnatém povrchu ve Wimbledonu přišel poslední, když 26hráč zdolal Alejandra Fallu, ale vzápětí nestačil na Tomáše Berdycha.

Na vítězství Iva Karloviče určili bookmakeři kurs 1.40. Pokud věříte v postup Victora Hanesca poprvé letos do třetího kola, vsaďte si na něj u bwinu v kursu 2.52.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.