Hlavní obsah

Zlín porazil v duelu gólmanů Znojmo v prodloužení

ZLÍN

Branka beka Lukáše Galvase v prodloužení rozhodla o výhře hokejistů Zlína nad Znojmem 2:1. Oba týmy si sice dokázaly vypracovat šance na více gólů, ale brankáři Igor Murín a Jiří Trvaj byli ústředními postavami svých celků. Domácí skládali reparát za nevydařené utkání s Pardubicemi, podali zlepšený výkon, ale dosáhli pouze na dva body.

Článek

Skóre zápasu otevřel zlínský Kristek, který ujel podél mantinelu a přesnou střelou z pravé strany trefil odkrytý růžek Trvajovy branky. Znojemští pak zlobili v razantních přesilovkách, ale skvělého Murína prostřelil až Bičánek ve druhé třetině, když chvíli předtím zlikvidoval Trvaj Čechovo sólo.

V závěru dostal Zlín soupeře pod tlak, ale znojemský brankář byl neprůstřelný a poradil si i s Královým samostatným nájezdem. V posledních minutách se obě mužstva pokoušela strhnout vítězství na svou stranu, ale podařilo se to až Galvasovi v prodloužení poté, kdy Murín chytil gólovou šanci Uramovi.

Jaroslav Stuchlík, asistent trenéra Zlína: "Začali jsme se třemi útoky, abychom se dostali dřív do tempa, ale ve druhé třetině převzalo aktivitu Znojmo. Zvedli jsme se až v závěru a nakonec vydřeli výhru v prodloužení."

Jan Votruba, asistent trenéra Znojma: "Měli jsme pomalejší rozjezd. Škoda, že jsme neproměnili šance v rozhodujících chvílích. Bod navíc by nám hodně pomohl."

Hamé Zlín - Znojemští Orli 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Kristek, 62. Galvas (Leška, Rachůnek) - 27. Bičánek (Ludvík, Uram). Rozhodčí: Bolina - Bláha, Rozlílek. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 4330.
Zlín: Murín - Hamrlík, Blaťák, Nosek, Galvas, Vosátko, Zubíček - Kristek, Leška, Mokrejš - Okál, Král, Melenovský - Barinka, M. Čech, Rachůnek, od 41. navíc Záhorovský, Kovář, Kubiš. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Němeček, Čakajík, Jareš, Mojžíš, Heš - Uram, Pucher, Ludvík - Erat, Dopita, Kraus - Ondřej, Haman, Plášek. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata: