Hlavní obsah

Vzpoura v Chelsea? Hazard se otírá o Mourinhovu taktiku. Nejsme nastaveni na hraní fotbalu, říká záložník

Londýn

Náznak vzpoury? Rozkol? Hráči Chelsea se otírají - zatím jen více méně jemně - o taktiku kouče Josého Mourinha. Belgický záložník Eden Hazard po středečním výpadku z LM tvrdil, že londýnský tým doma s Atlétikem Madrid prohrál 1:3, protože není stavěný na hraní fotbalu, ale jen na rychlé protiútoky.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Zklamaný záložník Chelsea Eden Hazard, z postupu do finále se radovalo Atlético.

Článek

"Chelsea není nastavená na to, aby hrála fotbal. Je nastavená na brejky. Jsme v nich dobří, trošku jako Real Madrid proti Bayernu (v druhém semifinále Ligy mistrů)," řekl Hazard v rozhovoru s francouzskou televizí. Ale Real z nich vytěžil mnohem více.

Anglické mužstvo díky defenzivní taktice v úvodním semifinále v Madridu uhrálo jen  bezbrankovou remízu. V odvetě na Stamford Bridge pak sice Chelsea vstřelila díky Fernandu Torresovi v 36. minutě vedoucí gól, ale potom nebývale selhala v defenzivě a Atlético třikrát překonalo Čechova náhradníka Schwarzera..

"Nevím, co nám chybělo. Po brance jsme měli zápas ve vlastních rukou. Gól do šatny nám ublížil a po změně stran už jsme nedokázali být lepší. Možná chtěli do finále víc než my," rozpačitě pokračoval Hazard.

"Byl to intenzivní zápas, krásný pro diváky s šancemi na obou stranách. Jsem smutný, ale logicky to musím respektovat. Oni si zasloužili postoupit," přidal třiadvacetiletý středopolař.

Mourinho to za styl zaměřený na obranu schytává stále více. Byl kritizován i po nedělním ligovém vítězství 2:0 na hřišti Liverpoolu. Jeho trenér Brendan Rodgers dokonce prohlásil, že soupeř ve svém pokutovém území zaparkoval dva autobusy místo tradičního jednoho, čímž rýpalové už dříve posměšně vyjadřovali defenzivní zaměření londýnského klubu.

"Mužstvo Chelsea v tomto okamžiku nemá dostatek kreativity, aby rozebralo soupeře," řekl po prohře s Atléticem někdejší stoper Liverpoolu a televizní expert Jamie Carragher. "Chelsea má tolik ofenzivních talentů, ale v šesti semifinále Ligy mistrů dala jen dva góly," připomněl bývalý anglický reprezentant.

Reklama

Související témata: