Hlavní obsah

Ligové milníky: Pivo, vodka, becherovka - Pavel Fořt! Fordova plzeňská jízda

Řekl si o to sám. Jednou se dostavil po utkání s Anderlechtem na trénink společensky unavený a kouč Jarolím ho na čas poslal do béčka. Od té doby měli fanoušci Slavie populární pokřik. „Pivo, vodka, becherovka - Pavel Fořt!“ Právě hattricku tak trochu bohémského útočníka do sítě svojí Plzně v září 2006 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Fořtův hattrick Plzni.Video: Sport.cz

 
Článek

Pozor, přijíždí Ford, tedy plzeňský odchovanec v dresu Slavie. Pavel Fořt tehdy dorazil do Štruncových sadů poprvé jako host - a vůbec svůj bývalý tým nešetřil. Během 23 minut prvního poločasu nasázel čistý hattrick! Slavia vyhrála 4:0 a Fořtovi nakonec zatleskali i smutní fanoušci Viktorie.

„Můj první a také jediný ligový hattrick v české lize. Navíc v prvním vzájemném zápase v Plzni od mého přestupu," rád vzpomíná útočník.

„Původně jsem přitom neměl nastoupit od začátku, až těsně před zápasem se sestava změnila. Trenér Jarolím nebyl z těch, kdo by zrovna chválil. Byl rád, že do půle vedeme, ale nabádal nás, ať jsme dál koncentrovaní. Takové klasické pokyny, žádné plácání po ramenou o poločase nebylo," líčí Fořt s úsměvem.

Právě utkání Slavie s Plzní v neděli od 16:00 hodně napoví o mistrovském titulu. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: