Hlavní obsah

Sparta B - Dukla 5:1Letenští předvedli v derby kanonádu, Pulpit začal záchrannou misi remízou

Praha
Aktualizováno

Ještě čtvrt hodiny před koncem byl stav nerozhodný. Závěr pražského derby ovšem domácí proměnili v kanonádu. Fotbalisté Sparty B v utkání 13. kola Fortuna Národní ligy porazili Duklu vysoko 5:1 a upevnili si druhou příčku. Letenští ztrácejí sedm bodů na vedoucí Zbrojovku Brno. Martina Pulpita čeká nesnadný úkol. Nový trenér má Viktorii co nejrychleji posunout do klidných vod tabulky. Začal remízou, Žižkov hrál s Jihlavou 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Vitík ze Sparty Praha.

Článek

Velký obrat. Rezerva pražské Sparty otočila městské derby s Duklou a zvítězila díky čtyřem gólům ze závěrečné čtvrthodiny rozdílem třídy 5:1.

Hosté šli po Fábryho trefě už ve 2. minutě do vedení. Za Spartu srovnal ještě v první půli Gelašvili. O výhře rozhodli Letenští v závěrečné čtvrthodině, kdy se postupně prosadili Ryneš, Vitík a po vyloučení hostujícího Kozla také Suchomel a Šilhart. Svěřenci trenéra Michala Horňáka si vysokým triumfem upevnili druhou pozici v tabulce. Dukla je pátá.

Časy se mění. Martin Pulpit jako poslední trenér dovedl Viktorku do první ligy. Teď se vrací na Žižkov přesně po deseti letech a přichází s úplně jiným úkolem - vyvést klub z pásma sestupu do klidných vod druhé nejvyšší soutěže.

V obnovoené premiéře jeho tým získal bod. Největší šanci zápasu spálil v 89. minutě úplně volný Zeman, kterému na konci hezké domácí kombinace sjela střela z kopačky. Pražané tak nevyhráli už podeváté v řadě, přesto si díky bodu za remízu polepšili v tabulce na patnáctou pozici před Chrudim. Jihlava po sparťanském béčku remizovala 0:0 i s dalším soupeřem z hlavního města a je dvanáctá.

Utkání Varnsdorfu s Opavou bylo odloženo kvůli vysokému počtu pozitivních případů koronaviru v týmu Severočechů.

13. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Vysočina Jihlava 0:0
Rozhodčí: Proske - Melichar, Machač. Bez karet. Diváci: 810.
Sparta B - Dukla Praha 5:1 (1:1)
Branky: 25. Gelašvili, 75. Ryneš, 81. Vitík, 88. Suchomel, 90.+1 Šilhart - 2. Fábry. Rozhodčí: Ulrich - Poživil, Bureš. ŽK: Pudhorocký, Vitík - Peterka, Buchvaldek, Kozel. ČK: 86. Kozel. Diváci: 613.
Utkání Varnsdorf - Opava bylo odloženo.

Reklama

Související témata: