Hlavní obsah

Zlín - Liberec 5:3Poslední Zlín zdolal Liberec a vyhrál doma potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Rychlovský 0 : 1
20. Michasjonok (trestné střílení) 1 : 1
26. Kubiš 2 : 1
30. Gazda 3 : 1
34. Mallet 4 : 1
50. Šír 4 : 2
55. Kubiš 5 : 2
57. Šedivý 5 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté posledního Zlína porazili v předehrávce 51. kola extraligy Liberec 5:3 a vyhráli doma potřetí za sebou. V boji o záchranu se Berani přiblížili čtrnáctému Kladnu na rozdíl 11 bodů. Sedmí Bílí Tygři prohráli třetí z posledních osmi zápasů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vladimir Michasjonok ze Zlína a brankář Jaroslav Pavelka z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Po necelých třech minutách tečoval Štibingrovo nahození Klapka a Kašík musel zasahovat betony. Zanedlouho už šel Liberec do vedení. Pronikajícímu Rychlovskému sice puk ujel, přesto ale pod Kašíkovými betony prošel do branky.

Zlín si velkou možnost vytvořil při vlastním oslabení, zakončení Veselého skončilo po teči těsně nad horní tyčí branky. Podobná situace se opakovala i při vyloučení Okála, Veselého tentokrát zastavil pohotový Pavelka. Pět sekund před koncem první třetiny domácí vyrovnali. Šedivý v šanci fauloval Michasjonoka a nařízené trestné střílení ruský útočník bekhendem proměnil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Jaroslav Pavelka z Liberce zasahuje.

Obrat dokonali Berani ve 26. minutě. Pavelka sice zlikvidoval střely Köhlera s Hejcmanem, na pokus zlínského kapitána Kubiše mezi betony ale nestačil. Berani ožili a v polovině druhé části přidal třetí gól osamocený Gazda. Čtyřiadvacetiletý obránce se po přihrávce Michasjonoka trefil podesáté v sezoně.

Zlepšený výkon potvrdili domácí také v přesilovce. Zabusovs nejprve zblízka mířil do tyče, vzápětí při tlaku dorazil puk do sítě Mallet. Francouzský křídelní hráč pak málem skóroval podruhé, Pavelka jej vychytal koncem betonu.

Liberec si zkraje třetího dějství zahrál přesilovku čtyři na tři, Filippiho ránu z první ale lapačkou zneškodnil Kašík. Severočeši snížili až v 50. minutě, kdy se skrytou střelou po nabídce Šmída prosadil Šír.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Alexandre Mallet ze Zlína a T. J. Melancon z Liberce.

Zlín odpověděl z přečíslení. Hejcmanův pokus dorazil za Pavelku Kubiš a zaznamenal druhou trefu v zápase. Bílí Tygři poté znovu zkorigovali stav zásluhou příklepu Šedivého. V závěru ještě Filippi nastřelil tyč, liberecké porážce to ale nezabránilo.

Hokejová extraliga, předehrávka 51. kola
Zlín - Liberec 5:3
Branka: 20. Michasjonok, 26. Kubiš, 30. Gazda, 34. Mallet, 55. Kubiš - 04. Rychlovský, 50. Šír, 57. Šedivý

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.