Hlavní obsah

Olomouc - Kladno 4:1Hanáci v souboji o únik baráži porazili Rytíře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Plekanec 0 : 1
36. Klimek 1 : 1
43. Švrček 2 : 1
45. Olesz 3 : 1
59. Bambula 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 55. kole extraligy doma čtrnácté Kladno 4:1 a vzdálili se mu tak na rozdíl 11 bodů. Hanáci se po teprve druhé výhře z posledních pěti zápasů posunuli na 11. místo před Karlovy Vary. Rytíři podruhé za sebou nebodovali a na třináctý Litvínov už ztrácejí osm bodů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš.

Článek

Do první šance zápasu si v končící přesilové hře domácích sjel před branku obránce Škůrek, ale zblízka branku netrefil. Úvodní větší příležitosti Kladna přišly také až v přesilové hře po polovině první třetiny. Kubík nejdříve zamířil do připraveného Lukáše a poté jeho dorážku zablokoval jeden z bránících hráčů. Mimo tři tyče pak skončil puk také po teči Indráka. Nejtěžší zákrok první třetiny musel předvést olomoucký brankář Lukáš proti střele Dotchina, který střílel hned po buly z prostoru mezikruží.

Skóre se ale změnilo až na začátku druhé třetiny, kdy se při přečíslení dvou proti jednomu prosadil střelou mezi Lukášovy betony Plekanec. Olomouc mohla srovnat díky dvěma střelám Černého od modré čáry a následným dorážkám, ale Bow byl v obou případech pozorný.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Kladna Landon Bow.

Úspěšně zasáhl kanadský brankář také proti nebezpečné teči Kuska. Ještě lepší zákrok pak Bow předvedl v situaci jeden na jednoho s Krejčím i při následné dorážce Klimka. Nestačil až na další dorážku Klimka, ke kterému se odrazil puk od zadního mantinelu po střele Černého a Nahodilově teči.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jaromír Jágr v rozhovoru se sudím.

Na začátku třetí třetiny navíc domácí otočili vývoj zápasu, když hned po Krejčího vyhraném vhazování zamířil přesně k tyči Švrček. O dvě minuty později se Hanáci dostali do dvoubrankového vedení zásluhou Olesze, který se neunáhlil v úniku dvou proti jednomu a po kličce do bekhendu překonal hostujícího brankáře. Čtvrtou branku mohl poté přidat Kunc, ale z mezikruží netrefil puk ideálně.

Olomouc poté pozorně bránila a čekala na možnost rychlých protiútoků. Kladno se tak do mnoha šancí nedostávalo, v náznaku šance nemířil přesně Kubík, ani Ticháček. Při hře bez brankáře v závěru Rytíři inkasovali počtvrté, pojistku olomouckého vítězství přidal dvě minuty před koncem základní hrací doby Bambula.

55. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Rytíři Kladno 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 36. Klimek (Nahodil, T. Černý), 43. Švrček (Krejčí), 45. Olesz (Kolouch, Řezníček), 59. Bambula - 24. Plekanec (M. Beran, Kehar). Rozhodčí: Pešina, Ondráček - Frodl, Šimánek. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 2400 (omezený počet).
Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček, Rašner - Nahodil, Krejčí, Klimek - Bambula, J. Knotek, Kusko - Navrátil, Kolouch, Olesz - Kunc, V. Burian, Lichanec. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Kladno: Bow - Dotchin, Arzamascev, Wood, Ticháček, J. Suchánek, Baránek, Kehar - Hlava, Plekanec, M. Beran - Pytlík, Zikmund, Melka - Jágr, Kubík, M. Indrák - Donaghey, Kuťák, Babka. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec