Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 2:3 PPLitvínov vyhrál i druhý zápas pod Mlejnkem, Liberec padl pošesté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Melancon 1 : 0
5. Zygmunt 1 : 1
10. Dlouhý 2 : 1
11. Sukel´ 2 : 2
62. Stránský 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova vyhráli v zápase 16. kola extraligy na ledě Liberce 3:2 v prodloužení a uspěli tak i ve druhém duelu pod vedením nového hlavního kouče Karla Mlejnka. Bílí Tygři si naopak připsal šestou porážku v řadě. Utkání rozhodl v čase 61:22 útočník Šimon Stránský.

Foto: Vít Černý, ČTK

Pawel Zygmunt z Litvínova se raduje ze vstřelené branky.

Článek

Aktivněji do utkání vstoupili domácí, kteří šli již ve 4. minutě zásluhou přesné rány Melancona do vedení. Litvínov ale přispěchal s rychlou odpovědí a po přihrávce Helta vyrovnal na brankovišti důrazný Zygmunt.

První přesilovku v zápase si zahráli Tygři a blízko gólu byl Vlach, Tomkovi ale pomohla levá tyč. V polovině první třetiny už ale šli Liberečtí znovu do vedení. Po dobře sehraném přečíslení překonal Tomka střelou k tyči Dlouhý.

Foto: Vít Černý, ČTK

Adam Dlouhý (vpravo) z Liberce se raduje ze vstřelené branky proti Litvínovu.

Ani tentokrát se ale Liberec ze svého vedení neradoval dlouho. Již po 36 sekundách bylo znovu vyrovnáno, po hezké přihrávce Abdula se prosadil nový litvínovský kapitán Sukeľ.

Foto: Vít Černý, ČTK

Litvínovský gólman Matej Tomek inkasuje gól v zápase s Libercem. Vlevo přihlíží Giorgio Estephan.

V úvodu druhé části měl dobrou příležitost Birner, Tomek ale svůj tým podržel. Na druhé straně se až za domácí obranu dostal Zdráhal, jeho bekhendový pokus ale zastavila horní tyč Kváčovy branky.

Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, oba brankáři ale byli v pozoru. Při liberecké početní výhodě měl Tomek plné ruce práce se střelami Birnera a Najmana. Po skončení přesilovky mu navíc proti střele Ordoše podruhé v utkání pomohla tyč. Nápor domácích však v závěru druhé třetiny přibrzdil faul Rychlovského.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča zasahuje.

Do třetí dvacetiminutovky tak vstupoval Litvínov v přesilovce a po velkém závaru dotlačil kotouč až za Kváčova záda Hlava. Liberecký kouč Augusta si však vybral trenérskou výzvu a hlavní rozhodčí po poradě u videa gól kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti neuznali.

Přesilovku si poté zahrál také Liberec a po ráně Filippiho zvonila za Tomkovými zády již potřetí v zápase branková konstrukce. Následovaly dvě přesilové hry hostů v rychlém sledu, Bílí Tygři se ale výborně ubránili. V závěru třetí třetiny musel po střetu s Filippim vystřídat zraněný litvínovský brankář Tomek, do hry putoval náhradník Godla. Gól už ale nepustil a zápas dospěl do prodloužení.

V nastaveném čase byl Litvínov aktivnější a bonusový bod mu vystřelil přesnou střelou k tyči Stránský.

16. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 2:3 v prodl. (2:2, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Melancon (Filippi, Birner), 10. Dlouhý (Flynn) - 5. Zygmund (Helt), 11. M. Sukeľ (Abdul, Zygmunt), 62. Š. Stránský. Rozhodčí: Hejduk, Veselý - J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 6067.
Liberec: Kváča - Štibingr, Balinskis, Melancon, Rosandič, J. Dvořák, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Frolík, A. Najman, Rychlovský - Ordoš, P. Jelínek, J. Vlach - Dlouhý, Šír, Flynn. Trenér: Augusta.
Litvínov: Tomek (59. Godla) - D. Zeman, Zile, Jaks, Strejček, Wesley, Demel, Šalda - Abdul, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Hlava, Gut, P. Straka - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Reklama