Hlavní obsah

Plzeň - Gzira 4:0Plzeň si poradila s neškodnou Gzirou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Bucha 1 : 0
23. Durosinmi 2 : 0
73. Šulc 3 : 0
90. Kopic 4 : 0
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Naprosto dominantně si počínali v prvním utkání 3. předkola Konferenční ligy fotbalisté Viktorie Plzeň. Ve Štruncových sadech zdolali výkonnostně jasně slabší maltskou Gziru vysoko 4:0 a připravili si do odvety více než příznivý náskok.

Sestřih zápasu 3. předkola Konferenční ligy Plzeň - GziraVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Po dramatu v minulém předkole s kosovským celkem Drita byli všichni v očekávání, jak se budou Západočeši prezentovat proti dalšímu outsiderovi. Jenže zatímco obranu Drity se nedařilo dobývat, proti Gziře to byla úplně jiná písnička.

Už první půle ukázala jasný obraz hry. Skóre otevřel v 10. minutě Pavel Bucha, když jeho středně vysoký centr nikdo nezasáhl a míč skončil až za zády gólmana Davida Cassara. Viktoriáni se dál pravidelně dostávali do nebezpečných prostorů. Ve 23. minutě vyšla kombinace na jeden dotek trojici Lukáš Kalvach, Pavel Šulc a Rafiu Durosinmi, poslední jmenovaný následně střelou po zemi bez problémů zvýšil na 2:0.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Útočník Tomáš Chorý z Plzně se snaží prosadit přes obránce Thiaguinha v zápase 3. předkola Konferenční ligy.

Hodně vzruchu přinesla pasáž od 36. do 39. minuty. Nejprve Kalvach nastřelil tyč, o pár desítek sekund později skončil stejně hlavičkový pokus Lukáše Hejdy a z pokračující akce trefil potřetí v krátkém sledu brankovou konstrukci Durosinmi, když hlavičkoval do břevna.

Malťané v kádru s několika opravdu urostlými Brazilci nekladli ani na jedné straně hřiště příliš velký odpor. V soubojích byli téměř vždy druzí, náznaky útočných akcí ukončily nepřesné přihrávky či prohrané osobní souboje.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Gziry David Cassar zachraňuje situaci v Plzni během duelu 3. předkola Konferenční ligy.

Po přestávce se hra lehce uklidnila, přesto měli Západočeši dále možnosti skóre navýšit. Povedlo se to až v 73. minutě Pavlu Šulcovi, jenž zůstal po centru Mosquery úplně sám před Cassarem a pohotovou střelou k tyči nedal gólmanovi Gziry šanci. Stejně suverénně si počínal v nastavení i čtvrtý skórující hráč Viktorie Jan Kopic. Plzeň si tak před více než 10 tisíci diváky zajistila do odvety, která se hraje ve čtvrtek na Maltě, velmi nadějný výsledek. Kaňkou je jen zranění Erika Jirky, jenž po střetu s hostujícím obráncem opustil trávník už ve 13. minutě.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy:
Viktoria Plzeň - Gzira United 4:0 (2:0)
Branky: 10. Bucha, 23. Durosinmi, 73. Šulc, 90.+4 Kopic. Rozhodčí: Thorarinsson - G. M. Sigurdsson, B. Sigurdsson (všichni Isl.). ŽK: Mendoza, Carlos Chabá, Ewertton (všichni Gzira). Diváci: 10.142.
Plzeň: Staněk - Hejda, Hranáč, Dweh - Jirka (16. Mosquera), Bucha (76. Vlkanova), Kalvach, Cadu (76. Kopic) - Šulc (75. Traoré) - Chorý, Durosinmi (56. Kliment). Trenér: Koubek.
Gzira: Cassar - Marcelo Dias, Mentz, Romero, Carlos Chabá, Thiaguinho - Mendoza (79. Riascos), Scerri (87. Ewertton), B. Borg (90.+3 Pace) - Wilkson (77. Azizi), Essaka (46. A. Borg). Trenér: D. Abdilla.

Reklama