Hlavní obsah

Odložilův memoriál ozdobí vrhači

PRAHA

V koulařském a kladivářském kruhu se představí největší hvězdy atletického Memoriálu Josefa Odložila, který se v Praze na Julisce uskuteční v pondělí 28. června. Výborným obsazením se může chlubit i mužská tyč a hlavní závod na 1500 m. Na 11. ročníku mítinku by se ve vypsaných disciplínách měli objevit nejlepší čeští atleti.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

V soutěži výškařů se představí například Jaroslav Bába

Článek

Rozpočet mítinku kategorie Grand prix II je 15 miliónů korun, o více než polovinu menší než Zlaté tretry. "Vloni jsme byli v naší kategorii druhý nejlepší mítink, od roku 2006 bychom chtěli proniknout do Grand prix I," stanovil si cíl ředitel závodů Miroslav Ševčík.

Přijede řada hvězd

V minulém roce předvedl na vedlejším stadiónu třetí nejlepší výkon všech dob japonský kladivář Koži Murofuši a letos do Prahy přijede opět, soupeři mu budou mistr Evropy Annus z Maďarska, polský olympijský vítěz Ziólkowski, a česká dvojice přetahující se o účast v Aténách Melich a zatím úspěšnější Maška. V kouli bude největším favoritem lídr letošních tabulek Cantwell z USA, dále se představí africký rekordman Robberts, Belov z Běloruska a Češi Stehlík se Žalským.

Hlavní závod na 1500 m má ve startovní listině deset běžců, kteří mají zaběhnutý čas pod 3:35, v čele s několika Afričany. Velmi pravděpodobný je i start Portugalce Ruie Silvy a Španělů Esteveze a Diaze. V tyčkařském sektoru se představí úřadující mistr světa Gibilisco z Itálie, podle Ševčíkových slov nejdražší účastník mítinku, dále Němec Lobinger, Francouz Mesnil, Australan Markov, Averbuch, reprezentující Izrael, a Čech Ptáček.

Vstup je zdarma

Hvězdami mítinku v dalších disciplínách budou např. Američané Ross a Phillips na 110 m překážek, v dálce Španěl Lamela, ve výšce trojice českých olympioniků Bába, Ton, T. Janků, z žen poutají pozornost překážkářky Alozieová, Lopezová a Kirklandová, výškařka Stopinová a v jednání je i start slovinské půlkařky Čeplakové.

Součástí mítinku bude i defilé bývalých českých atletických mistrů světa a olympijských vítězů. Vstupenky na rekonstruované tribuny Julisky budou opět zdarma s možností vyhrát hodnotné ceny, přímý přenos vysílá Česká televize i Eurosport. Začátek hlavního programu je v 18 hodin.

Reklama