Hlavní obsah

Kořínek sní o dvou titulech

PRAHA

Radim Kořínek, ještě nedávno jeden z nejlepších českých závodníků na horských kolech, dnes manažer nového týmu Odlo-Specialized , má na startu bikové sezóny velké plány. Přeje si, aby závodníci z jeho stáje získali domácí tituly v cross country i maratónu.

Foto: Jan Němec/mtbs.cz

Cyklistický tým Odlo specialized

Článek

Pokusit by se o to měli zejména čtyřnásobný mistr republiky v cross country Pavel Boudný (jednou jako junior) a Jiří Novák, jenž se vloni stal šampiónem v maratónu. Dalšími členy stáje jsou perspektivní závodníci Dominik Buksa a Matěj Brož.

„Doma se chceme prezentovat v tom nejlepším světle. Proto kromě českého poháru počítáme i se závody seriálu Kolo pro život. Kluci mají od firmy Specialized ta nejlepší kola, na stejném modelu jezdí například úřadující mistr světa Švýcar Sauser. Takže na materiál se v žádném případě nebudou moci vymlouvat,“ prozradil Kořínek, účastník dvou olympiád.

Ze zahraničních závodů počítá tým se starty ve Švýcarsku, Rakousku, Polsku a na Slovensku. „Je možné, že se někdo z kluků objeví i na některém Světovém poháru v Evropě, ale není to pro nás priorita,“ dodal Kořínek.

Jeho svěřenci se v neděli blýskli v prestižním závodě v rakouském Langenlois, kde skončil Boudný třetí a Novák čtvrtý. „Určitě je to na startu sezóny povzbuzení. Chtěl bych doma ty nejlepší porážet a rád bych se porval i o nominaci na mistrovství světa,“ řekl Boudný.

Reklama