Hlavní obsah

Memoriál Radomíra Šimůnka v Táboře vyhrál jeho syn

TÁBOR

Český reprezentant Radomír Šimůnek vyhrál cyklokrosový závod v Táboře, který se jel jako memoriál jeho otce, jenž letos v srpnu zemřel. O neporazitelnost v letošní sezoně ve čtvrtek přišel úřadující mistr světa Zdeněk Štybar, jenž po sérii sedmi vítězství skončil čtvrtý. Šimůnka na stupně vítězů doprovodili Němec Christoph Pfingsten a Francouz Steve Chainel.

Foto: Aleš Suchánek

Radomír Šimůnek triumfoval v Táboře.

Článek

Přestože na startu stáli dva nejlepší současní cyklokrosaři Štybar a Belgičan Niels Albert, hlavní pozornost byla upřena na Šimůnka mladšího, který hned v prvním kole vyrazil jako střela dopředu a rychle získal malý náskok. "Ani otec by asi nebyl šťastný, že jsem vyrazil tak zbrkle. Ale byl jsem obrovsky namotivovaný a jel," řekl po závodu šťastný vítěz, který jinak spíše vyznává taktické závody, v nichž uplatňuje dobrý spurt.

Od druhého kola se na něj dotáhl Pfingsten, který vyhrál zatím poslední závod Českého poháru v Uničově. Dvojice velmi dobře spolupracovala. Němec udával tempo na asfaltových úsecích a Šimůnek v terénu. Za nimi se zformovala dvanáctičlenná skupina, v níž byli i největší favorité Štybar, Albert či Chainel. Když po sedmém z deseti okruhů narostl náskok vedoucí dvojice na půl minuty, bylo prakticky rozhodnuto.

Pronásledovatelé sice z náskoku v závěru ukrojili, přesto si lídři závod odstup udrželi. V závěru měl k radosti fanoušků více sil Šimůnek, který projel cílem s malým náskokem před Pfingstenem. V souboji o bronz Chainel zdolal Štybara.

Memoriál Radomíra Šimůnka, závod I. kategorie UCI v cyklokrosu v Táboře:
1. Šimůnek (BKCP Powerplus) 1:03:05, 2. Pfingsten (Něm.) -2, 3. Chainel (Fr.) -11, 4. Štybar (Telenet Fidea) -12, 5. Albert (Belg.) -18, 6. Heule -19, 7. Lang (oba Švýc.) -20, 8. Bambula (Budvar Tábor) -22, 9. Wildhaber (Švýc.) -26, 10. Zlámalík (Sunweb Revor) -27.
Ženy - Český pohár Toi Toi Cup:
1. Havlíková (APB Cycling) 29:20, 2. Kyptová (Johnson Control Ml. Boleslav) -24, 3. Mikulášková (St. Louny) -43.
Pořadí po čtyřech závodech:
1. Havlíková 240, 2. Kyptová 200, 3. Kuntová (Dukla Praha) 160.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články