Hlavní obsah

Prokop bude v sezóně kombinovat bikros i fourcross

PRAHA

Rovnoměrné zaměření na bikros a fourcross plánuje v letošní sezoně český olympionik Michal Prokop. V jeho plánu je start na všech závodech ve fourcrossu i bikrosu, jako i na světových šampionátech v obou cyklistických odvětvích.

Článek

"Budu sice trochu upřednostňovat horská kola, ale bikrosové závody jsou moc důležité z hlediska kvalifikace pro olympijské hry v Londýně 2012," řekl Prokop. "Velikou výhodou je, že v letošním roce se závody ve fourcrossu a bikrosu nekryjí, takže v mém případě nedochází k žádné kolizi," pochvaluje si dvojnásobný mistr světa ve fourcrossu.

"Nominační kritéria pro olympiádu v Londýně jsou nastavena dlouhodobě, takže kvalifikace již v podstatě začala. Měl bych tedy odjet všechny závody olympijské kvalifikace, což v roce 2010 obnáší pět závodů Světového poháru a mistrovství světa," řekl Prokop, který ale lituje, že český bikros nemá nyní kvalitní juniory, kteří by pomohli se sbíráním bodů.

"Před Pekingem bodovali Štěpán Tumpach s Honzou Švubem, proto mám trochu obavy, abychom se o olympijské místo neprali až na světovém šampionátu 2012," pokračoval Prokop, který na pomoc nejvíce spoléhá od Tumpacha.

Koncem února odletí Prokop na přípravu do USA. "Pojedu tam sice dva závody, ale hlavně bych se tam chtěl rozjezdit před sezonou. Prvním ostrým startem bude 26.- 27. března Supercross v Madridu," dodal Prokop, jehož vrcholy budou světové šampionáty. Ve fourcossu se uskuteční v kanadském Mt. St. Anne začátkem září a bikrosový na přelomu července a srpna v Pietermaritzburghu v JAR.

Reklama