Hlavní obsah

Dostálek sudím upřený gól nevyčítá: Měli mít lepší výhled, říká přesto

BRNO

Hřiště opouštěl se smíšenými pocity. Brněnský záložník Richard Dostálek zajistil Brňanům deset minut před koncem utkání s Baníkem remízu, ale zároveň přemítal, zda jeho celek nemohl získat všechny tři body.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brněnský Richard Dostálek (čelem) děkuje za gólovou přihrávku svému spoluhráči Tomáši Okleťkovi.

Článek

„Asi se to utkání vyhrát dalo. Nesmíme být ovšem neskromní. Kdyby nám někdo před začátkem jarní části ligy řekl, že budeme mít po třech kolech sedm bodů, zřejmě bychom to brali všemi deseti,“ přemítal Dostálek.

Vstřelit vyrovnávací gól pro něj bylo docela snadné, Okleštěk mu předložil míč před odkrytou branku. „Gólman Ostravy Víťa Baránek asi udělal trochu chybu. Však mi hned po utkání přišel vynadat. Byl pěkně naštvaný. Jsme kamarádi, byli jsme spolu na vojně a půl roku jsme se loni potkali i ve Zlíně,“ usmíval se zkušený záložník.

Dostálek mínil, že se zápas odvěkých rivalů musel divákům líbit. „Škoda že se jich v hledišti sešlo tak málo. Podle mě to bylo nádherné střetnutí. Hrálo se nahoru dolů a obě mužstva hodně střílela.“

To, že rozhodčí upřeli brněnským fotbalistům za bezbrankového stavu chvíli po pauze regulérní gól, Dostálek příliš neřešil. „Asi nestál asistent moc dobře. Pro nás je to škoda, avšak i rozhodčí jsou jen lidé a stejně jako my hráči občas chybují. Pevně věřím, že to nebylo úmyslně. Všechny body stejně nakonec zůstaly na Moravě,“ vtipkoval. „Je to ale další podnět k tomu, aby se uvažovalo o zavedení videa jako v hokeji,“ dodal.

Reklama

Související témata: