Hlavní obsah

Nezdary ve Vídni a v Brně musíme napravit výhrou nad Spartou, plánuje Vaněk

Brno

Poprvé prohrál ligový duel se Zbrojovkou, z níž se v sedmnácti letech vyšvihl do nejvyšší soutěže. Záložník plzeňských fotbalistů Ondřej Vaněk opouštěl hřiště po porážce 0:1 v Brně pořádně rozladěný.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Michal Škoda z Brna a Jan Baránek z Plzně bojují o míč.

Článek
Fotogalerie

V čem vidíte příčiny dalšího nepovedeného zápasu vašeho mužstva?

Po vyrovnaném prvním poločase jsme po přestávce sice zabrali, ale gól jsme inkasovali z desítky bohužel my. Na obrat jsme měli ještě spoustu času, avšak v soupeřově šestnáctce nám tentokrát chybělo víc klidu. Většina míčů nám létala nad břevno.

Jak velká komplikace to v boji o titul je?

Jde samozřejmě o hrozně citelnou ztrátu. Máme ale za sebou teprve třetinu ligy, a tak snad nebude porážka nijak fatální. Chtěli jsme ovšem samozřejmě jít do zápasu se Spartou se stejným bodovým ziskem.

Nesrazí vám porážka v Brně před tak klíčovým střetnutím ještě víc sebevědomí?

Doufám, že ne. Snad nás prohra naopak nabudí. Nezdary na Rapidu a se Zbrojovkou musíme napravit výhrou nad Spartou. S trenéry si určitě probereme, jakých chyb se dopouštíme. Věřím, že v souboji s Pražany zvedneme hlavy. Hrajeme doma, nesmíme tudíž naše fanoušky potřetí za sebou zklamat.

Nepoznamenalo váš výkon v Brně to, že jste se po čtvrtečním utkání v Rakousku nevraceli domů?

To rozhodně ne. Se Zbrojovkou jsme hráli už za tři dny, bylo lepší, že jsme se nevraceli do Plzně.

Mrzí vás jako brněnského odchovance porážka ještě víc než s jiným mužstvem?

Mezi fotbalisty Zbrojovky mám pořád pár dobrých známých a hrozně mně vadí, že jsem prohrál právě v Brně, kde se mi dosud mimořádně dařilo. Ztráta je to ale stejná jako kdekoliv jinde.

Reklama

Související témata: