Hlavní obsah

Plzeň - Příbram 2:1Plzeň se na výhru neskutečně natrápila, nakonec ji ale Střihavka zachránil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Limberský (vlastní) 0 : 1
19. Jiráček 1 : 1
81. Střihavka 2 : 1

PLZEŇ

Neskutečné, jak se ligový leader na výhru nad podceňovanou Příbramí natrápil a kolik sil a utržených ran ho hubené vítězství stálo. Hned v úvodu si totiž dali Západočeši vlastní gól a i když skóre záhy srovnali, na rozhodující trefu si museli počkat až do 81. minuty, kdy se prosadil střídající Střihavka. Po bolestivém martyriu však pro ně bylo podstatné, že Příbram dohrávající jen v deseti porazili a jejich náskok na mistrovskou Spartu tak narostl už na devět bodů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Plzeňský záložník Petr Jiráčekse nejprve postaral o vyrovnání, aby poté několikrát pocítil příbramskou tvrdost.

Článek

Po všech ceremoniích docela šok! Ve Štruncových sadech se na základní kámen stadionu chystajícího se na rekonstrukci poklepávalo, pivo zadarmo čepovalo, fanoušci, kteří přišli z odpoledního hokeje, platili poloviční vstupné, jenže s fotbalem servírovaným Plzní to dlouho žádná sláva nebyla.

Logicky, protože dva rychlé výpady a vůbec troufalost podceňované Příbrami vystrašila domácí obranu natolik, že začala zmatkovat a dokonce i vlastní gól si dala. Limberský se s Pavlíkem krutě nedohodl, takže si dali vlastní gól, který jejich spoluhráče hodně vyvedl z míry. Tvrdost příbramských hráčů, kteří nešli pro ránu a faul daleko, samo sebou také. Nejlepší podzimní střelec Kolář musel dokonce už po třinácti minutách po střetu s Tarczalem střídat a putoval dpo nemocnice.

Na place se objevil Jiráček, který sice po pěti minutách vyrovnal, ale i on záhy pocítil, jak příbramský fotbal bolí. Plašil si vyšlápl na něho, stejně jako předtím na Bakoše a jen shovívavosti rozhodčího Adámka mohl vděčit, že viděl jen žlutou kartu. S ubíhajícími minutami si sice Plzeň vynutila převahu, ale protože její hru provázelo až příliš nepřesností, váhavosti a zdlouhavosti, prosadit se nedokázala. A to přesto, že Rezek, Navrátil a hlavně pak Jiráček pár slibných šancí měli.

Po přestávce se už hrálo pomalu jen na příbramskou bránu, jenže přes šestičlenný val hostů hledala Plzeň cestu marně. A protože sudí Hřídelovým svěřencům i držení rukama tolerovat a po zákroku Tarczala na Petrželu penaltu rovněž nepískal, měnilo se dobývání Hruškovy brány v jednu velkou marnost.

A nic na ní neměnilo ani vyloučení Videgly, který musel po faulu na Jiráčka předčasně z placu. Až devěti minut před koncem se po obrovských zmatích v příbramské šestnáctce prosadil střídající Střihavka, balón do sítě přece jen dotlačil a svůj tým tak spasil. Plzeň vyhrála a získem 28 bodů z deseti kol vytvořila nový rekord Gambrinus ligy.

Plzeň - Příbram 2:1
Branky: 19. Jiráček, 81. Střihavka - 3.Limberský (vlastní). Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Moudrý. ŽK: Jiráček, Limberský, Navrátil - Tarczal, Plašil, Hruška, Pleško, Videgla. ČK: 75. Videgla (Příbram). Diváci: 7045. Poločas: 1:1.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela, Rada, Horváth, Rezek (75. Střihavka) - Kolář (13. Jiráček) - Bakoš (82. Ďuriš). Trenér: Vrba.
Příbram: Hruška - M. Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Klesa, Tarczal (84. Borek), Videgla, Pleško - Huňa (77. M. Štochl), Jurdík (54. Wágner). Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: