Hlavní obsah

Budějovice - Příbram 2:2Štochl prvním ligovým gólem zajistil Příbrami bod z Budějovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Klesa 0 : 1
43. Homoláč 1 : 1
69. Hudson 2 : 1
70. Štochl 2 : 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Příbrami získali v neděli po remíze 2:2 v Českých Budějovicích svůj druhý bod ze hřiště soupeře. Domácím se sice v důležitém souboji sousedů ze spodní části tabulky podařilo otočit nepříznivý vývoj, ale dvacet minut před koncem srovnal premiérovou brankou v nejvyšší soutěži hostující Matěj Štochl. Dynamo potvrdilo desátým nerozhodným výsledkem v sezoně pověst remízového krále.

Článek

Horší vstup do jara si Jihočeši nemohli představit. Ve třetí minutě se v rohu vlastní šestnáctky srazili Horejš s Leštinou, toho využil Klesa, udělal kličku brankáři Kučerovi a chladnokrevně střelou k tyči otevřel skóre. Hned vzápětí mohl odpovědět Mezlík, z těžkého úhlu však trefil jen Hruškovu náruč. Podobně si vedl i o pět minut později, kdy centroval od pravého rohového praporku.

Dynamo sice častěji drželo míč, ale přes příbramský obranný val se vůbec nedokázalo prosadit. Naopak hosté při každém útočném výpadu působili nebezpečně. Domácím zatrnulo v 16. minutě, kdy posílal střílený centr Klesa a Kučera zasahoval s problémy až nadvakrát.

Platonický jihočeský tlak postupně ustával a dění se přesunulo více do středu pole. Na obou týmech byla v úvodu jara patrná nerozehranost, kterou se hráči snažili nahradit bojovností. Dvě minuty před odchodem do kabin však Dynamo náhle udeřilo. Po přímém kopu vracel míč do ohně Hílek a Homoláč propálil vše, co mu stálo v cestě.

Českobudějovičtí pokračovali ve zlepšeném výkonu i po změně stran. V 53. minutě stihl zachytit nepřesnou Mezlíkovu střelu z levé strany Benát a vracející se Müller div že si nedal vlastní branku. Hosté po pauze zcela rezignovali na útočení a v 69. minutě přišel trest. Hílek svojí druhou gólovou asistencí vysunul střídající Brazilce Hudsona, který pohotově přehodil vybíhající Hrušku a otočil skóre.

Z vedení se však Jihočeši těšili jen minutu, po obrovských zmatcích v šestnáctce ukončil jejich radost dorážkou náhradník Matěj Štochl. Pro devatenáctiletého útočníka to byla vůbec první ligová trefa. Domácí se v zoufalém náporu pokoušeli rozhodnout, ale když tři minuty před koncem neuspěl v osobním souboji Stráský, mohli být rádi, že v nastavení nepotvrdil svoji pověst kanonýra Huňa.

Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 2:2 (1:1)
Branky: 43. Homoláč, 69. Hudson - 3. Klesa, 70. M. Štochl. Rozhodčí: Paták - Wilczek, Hojsík. ŽK: Horejš, Benát - Pleško, Klesa. Diváci: 2989.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Horejš, Hunal, Leština - Benát, Hílek, Homoláč (62. Hudson), Šíma (46. Stráský) - Mezlík (85. Klavík) - Sedláček. Trenér: Tobiáš.
Příbram: Hruška - Plašil, Müller, J. Štochl, Pleško - Klesa, Borek, Tarczal, Fantiš (46. Mapanya) - Huňa, De Oliveira (62. M. Štochl). Trenér: Morales.

Reklama