Hlavní obsah

Suverénní Plzeň sfoukla Zlín. Hradec v derby selhal, Baník a Jablonec berou výhry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už jen tři víkendy zbývají do konce podzimu. Fotbalová Fortuna liga nabídla čtyři sobotní utkání 14. kola a diváci si na absenci gólů stěžovat nemohli. Hradec Králové nevyužil šance jít před Spartu na třetí místo a prohrál s Pardubicemi 1:3. Ostrava se sune tabulkou výš, když na domácím hřišti přejela 3:1 Mladou Boleslav. Jablonec si před vlastními fanoušky poradil 3:0 s Českými Budějovicemi a Zlín nedokázal vzdorovat mistrovské Plzni, na svém stadionu prohrál 0:3.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Hradec platil ve východočeském derby za favorita, proti posledním Pardubicím ale v mladoboleslavském azylu selhal a prohrál 1:3. Utkání rozhodl dvěma góly čtyřiadvacetiletý záložník Dominik Janošek. Pardubice i přes plný bodový zisk zůstávají na posledním místě tabulky.

Jablonec si doma vyšlápl na Budějovice a zvítězil 3:0. Ještě v prvním poločase se prosadil jednadvacetiletý Pavel Šulc. Druhou branku přidal v 75. minutě z penalty zkušený Jan Chramosta, který zároveň oslavil 300. soutěžní start. V nastavení jistil vítězství Michal Černák. Trenér David Horejš vyzrál na svůj bývalý klub, ve kterém léta působil.

Legendární kanonýr Jan Koller vyzdvihuje plzeňského srdcaře Tomáše Chorého. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Baník zvítězil 3:1 doma nad Mladou Boleslaví. V první půli se prosadil Michal Frydrych. Ostravští po přestávce přidali další dvě trefy, góly dávali Jiří Fleišman a Ladislav Almási. Mladoboleslavský mladíček Lukáš Mašek už jen korigoval skóre v závěru zápasu.

Viktoria si ve Zlíně pohodlně dokráčela pro tři body po vítězství 3:0. Skóre utkání otevřel v první půli slovenský fotbalista Erik Jirka, pro nějž se jednalo o premiérovou trefu v plzeňském dresu. Po změně stran se prosadil Tomáš Chorý a o konečném výsledku rozhodl v 68. minutě svou druhou trefou Jirka. Viktoria vede ligu o 7 bodů před druhou Slavií.

Program 14. ligového kola
Sobota
Hradec Králové - Pardubice 1:3
Branky: 58. Kubala - 50. a 76. Janošek, 71. Černý
Ostrava - Mladá Boleslav 3:1
Branky: 22. Frydrych, 52. Fleišman, 59. Almási - 90. Mašek
Jablonec - České Budějovice 3:0
Branky: 29. Šulc, 75. Chramosta z pen., 90+4 Černák
Zlín - Plzeň 0:3
Branky: 20. a 68. Jirka, 51. Chorý
Neděle
15:00 Brno - Liberec
15:00 Bohemians - Slavia
15:00 Teplice - Olomouc
Sparta - Slovácko odloženo

Reklama

Související témata: