Hlavní obsah

Tepličtí zatím nepoznali hořkost porážky

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisté Teplic ani v pátém ligovém vystoupení nepoznali hořkost porážky. V nedělním zápase rozdílných poločasů vybojovali bod na jablonecké Střelnici. Po matném výkonu v první pětačtyřicetiminutovce jim zajistil remízu útočník Mašek, který přišel do klubu před půl rokem právě z Jablonce.

Článek

"Utkání se pro nás nevyvíjelo dobře, ale po domluvě v kabině jsme se zvedli. Díky narůstající aktivitě jsme nakonec mohli i vyhrát. S ohledem na celkový průběh je však výsledek asi spravedlivý," konstatoval trenér Teplic Vlastislav Mareček. Domácí byli od úvodního hvizdu rychlejší a agresivnější a záhy se ujali vedení. Na Michálkův centr z pravé strany si naskočil P. Smíšek a hlavou pohotově překonal Poštulku. Ve 25. min. se prodral do šance Šenkeřík, jenže Hunal v posledním okamžiku zachránil odkopem na roh. O chvíli později si teplický gólman poradil se střelou Michálka.

Až po přestávce se hosté zbavili strnulosti. Jejich hru výrazně oživil střídající záložník Tesařík. V 57. min. ideálně nahrál Maškovi, jehož vyloženou šanci Špit bravurně zlikvidoval. Vzápětí se však důrazný teplický útočník krásně trefil hlavou a bylo vyrovnáno. Jablonečtí měli blízko k rozhodnutí třináct minut před koncem, ale Smíškův střelecký pokus zblízka Poštulka vyrazil. Na druhé straně nedotáhl slibné sólo do koncovky Benát.

"S výkonem ve druhém poločase jsem velice nespokojen. Hráči nepochopitelně polevili v nasazení i herním projevu a nakonec jsme rádi i za remízu, která je ale pro nás ztrátou," posteskl si jablonecký kouč Petr Rada.

FK Jablonec - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 5. P. Smíšek - 59. Mašek. Rozhodčí Puček, žluté karty Dosoudil, Kordula, Jožef - Divecký, Krmaš, 3080 diváků
Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Loučka - Michálek (66. Jožef), Klapka, Kordula, Weber - Šenkeřík (82. Vodehnal), P. Smíšek.
Teplice: Poštulka - Krmaš, K. Rada, Hunal, Kaufman - M. Doležal (84. Koukal), Sabou, Klein (46. Tesařík), Benát - Divecký (64. Verbíř), Mašek.

Reklama

Související témata: