Hlavní obsah

Ztráta Sparty kluky motivovala! Ale zranění Ďuriše mě trápí, řekl plzeňský Krejčí

Plzeň

Když před sobotním utkáním s Jihlavou dorazili na stadión, dozvěděli se fotbalisté Plzně o nečekaném klopýtnutí Sparty na Slovácku. O motivaci měli postaráno, utéct Pražanům na 9 bodů (byť Letenští mají k dobru dohrávku na Dukle), bylo notně lákavé. „Byla to motivace navíc,“ prohlásil po výhře 2:0 trenér Viktorie Karel Krejčí.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Plzně Karel Krejčí.

Článek
Fotogalerie

„Kluky jsem však nabádal, ať se soustředí na zápas. Zvládli jsme to, na tabulku je příjemný pohled. Víme ale, že ve hře je stále dost bodů. Je to ovšem o nás: pokud budeme zápasy uhrávat, soupeře budeme dostávat do tlaku," dodal Krejčí.

Západočeši si nemohli přát lepší úvod, už po sedmi minutách šli do vedení díky brance Jana Kovaříka. Jenže poté se štěstím přečkali dvě velké šance hostů, kteří v Doosan Aréně odehráli výtečný zápas. Hronek se bude držet za hlavu ještě dlouho, že namísto střely při samostatném úniku volil nesmyslnou přihrávku na obsazeného spoluhráče...

„Měli jsme vlastně větší šance než domácí. Trefili jsme břevno, potom jsme šli sami na bránu. Jenže koncovku Hronek nezvládl," litoval jihlavský trenér Michal Hipp.

„Měli štěstí, že jsme přežili do přestávky bez gólu. Ve druhé půli jsme chtěli co nejdřív soupeři odskočit na dva góly, nakonec se nám to povedlo až v závěrečné fázi. Pak už jsme zápas kontrolovali," pověděl Krejčí.

Vítězství nad Vysočinou však bylo pro Plzeň draze vykoupeno. Po hodině musel ze hřiště nejlepší ligový kanonýr Michal Ďuriš, který si v souboji pochroumal kotník. „Trápí mě, co se stalo. Nevím ještě, co přesně Michalovi je, pouze to, že se jedná o kotník. Ovšem jestli jsou to vazy, nebo jenom distorze, to se uvidí až po vyšetření," podotkl Krejčí. Podle informací sport.cz by se nemělo jednat o zlomeninu, nicméně slovenský reprezentant zřejmě bude mimo hru několik týdnů. Je tedy vysoce pravděpodobné, že do šlágru jara ve 26. kole na Spartě půjde Viktoria bez svého patnáctigólového střelce.

Reklama

Související témata: