Hlavní obsah

Hradec - Ústí 1:3Hradec prohrál s Ústím a Opava může v sobotu slavit postup

Hradec Králové

Fotbalisté Hradce Králové prohráli v předehrávce 27. kola druhé ligy se zachraňujícím se Ústím nad Labem 1:3 a ještě více si zkomplikovali boj o postup. Jejich ztráta zároveň znamená, že vedoucí Opava může už v sobotu slavit návrat do nejvyšší soutěže, pokud v Praze na Strahově porazí domácí Olympii.

Článek

Hradec ztrácí z třetího místa na Opavu dál devět bodů a na druhou Příbram pět. Oba týmy navíc mají víkendový zápas k dobru. Bod za Hradcem jsou Pardubice.

Opava v případě sobotní výhry získá jistotu, že už ji bude moci předstihnout pouze jeden tým. Bod by Slezanům stačil k postupu v případě, že o den později Pardubice nezvítězí ve Varnsdorfu. Opava naposledy hrála ligu v sezóně 2004/05, kdy sestoupila.

Hradec na jaře vyhrál v druhé lize všech pět předchozích domácích zápasů, utkání s Ústím mu ale hrubě nevyšlo. Hosté v druhé části první půle získali vedení 2:0, které navíc v 68. minutě druhým gólem v utkání navýšil Alexander Jakubov. Poté už jen snížil Marek Plašil.

Severočeši potvrdili strmý nárůst formy a navázali na týden staré vítězství nad Příbramí, dalším týmem bojujícím o postup. Vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů a dostali se těsně nad sestupové příčky na čtrnácté místo. Patnáctý Frýdek-Místek a poslední Vítkovice ale ještě v tomto kole čeká vzájemný souboj.

27. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Ústí nad Labem 1:3 (0:2)
Branky: 74. Plašil - 29. a 68. Jakubov, 38. Leibl. Rozhodčí: Rejžek - Koval, Kožár. Bez karet. Diváci: 844.
Hradec: Ottmar - Černý, Plašil, Kvída, Martan (46. Pajer) - Urma, Schwarz (72. Janoušek), Zorvan, Krátký (46. Miker) - Vlkanova, Pázler. Trenér: Havlíček.
Ústí: Vašek - Vaněk (46. Zeman), Pokorný, Kingue, Leibl (81. Gilian) - Pilík (88. Procházka), Martykán - Richter, Peterka, Novotný - Jakubov. Trenér: Křeček.

Reklama