Hlavní obsah

Fandil Nedvěd, hokejisté i manželky

BASILEJ

Řada známých osobností nejen ze sportovního života se objevila při sobotním zápase se Švýcary na stadiónu St. Jakob Park v Basileji. Do hlediště usedl například bývalý kapitán reprezentace Pavel Nedvěd s rodinou, řada hokejových reprezentantů a v neposlední řadě také manželky či přítelkyně některých hráčů.

Článek

Pod dresem s číslem 9 se kulatilo bříško Hedviky Kollerové čekající se svým mužem druhého potomka, dorazily i Lucie Grygerová, Jana Jankulovská, Zdeňka Vlčková, Petra Rozehnalová, partnerka Radoslava Kováče Klára Medková nebo přítelkyně Milana Baroše Tereza Franková.

Zápas si nenechali ujít ani velcí fotbaloví fanoušci z řad hokejistů. Obránce Toronta Pavel Kubina vyrazil do Švýcarska s parťáky z Ostravy. Lístky jim sháněl kamarád Václav Svěrkoš. A aby nemuseli absolvovat dlouhou cestu autem, pronajali si malé letadlo. Z Mošnova byli v Basileji za 70 minut.

S Kubinou byli na palubě Vladimír Vůjtek, Filip Kuba nebo Václav Varaďa. „Na velké turnaje jezdíme od Portugalska. Aspoň jeden zápas našich si nikdy nenechám ujít,“ řekl Kubina. Na fotbal přijeli i Martin Havlát a Patrik Eliáš, Marek Malík nebo Karel Rachůnek.

Když dal Svěrkoš rozhodující gól, Kubinu to dojalo. „Moc jsem mu to přál. Vašek je velký fotbalista a hlavně kamarád. Když jsem viděl, jak jde balón z jeho kopačky do sítě, přeběhl mi mráz po zádech. A možná tam byly i slzy štěstí,“ přiznal Kubina.

Reklama

Související témata: