Hlavní obsah

Barcelona začíná Pohár UEFA v zapomnění

TRNAVA

Jako zápas obra s trpaslíkem vidí americká agentura AP utkání prvního kola Poháru UEFA mezi španělskou Barcelonou a slovenským Púchovem. Zatímco Real Madrid, Celta Vigo a San Sebastian se chystají na utkání v prestižní Lize mistrů, katalánský velkoklub se v zapomnění chystá na zápas v provinčním slovenském městě.

Foto: ČTK

Podle agentury AP by se musel stát zázrak, aby fotbalisté Barcelony (na snímku vpravo Puyol) prohráli v Poháru UEFA s Púchovem

Článek

Tradice i současná hodnota obou klubů je podle AP nesrovnatelná. Barcelona poprvé za posledních sedm sezon chybí v Lize mistrů, Púchov teprve před třemi lety postoupil do nejvyšší slovenské soutěže. Roční rozpočet slovenského klubu je přibližně 28 milionů českých korun, což je čtyřiatřicetkrát méně než je odhadovaná cena jedné z největších hvězd Barcelony, Brazilce Ronaldinha.

Pro velký zájem fanoušků se bude hrát v Trnavě

Pokud by Barcelona na Slovensku prohrála, byl by to podle AP jeden z největších šoků fotbalové historie. Vždyť Púchov se pro tento zápas dokonce dobrovolně vzdal domácího prostředí. Jeho stadion s kapacitou 6600 diváků by jen těžko mohl pokrýt zájem slovenských fanoušků, proto se vedení klubu rozhodlo utkání přesunout do nedaleké Trnavy, kam může přijít 18.000 diváků.

I to je však nesrovnatelné se stotisícovou kapacitou barcelonského Nou Campu, jednoho z nejznámějších fotbalových svatostánků. Šestnáctinásobný španělský mistr chce vyhrát celý Pohár UEFA, podcenění slovenského outsidera se však hráči neobávají. "Náš cíl je stejný jako v Lize mistrů - vyhrát každý zápas. Nezáleží na tom, kde ho právě hrajeme," řekl za všechny Luis Enrique.

Reklama

Související témata: