Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro Spartu - liverpoolská modla Gerrard do Prahy nepřiletěla

PRAHA

Pro fotbalovou Spartu určitě dobrá zpráva - klubovou ikonu Stevena Gerrarda kouč Liverpoolu do Prahy vůbec nevzal. Kapitán Reds tak ve čtvrtek večer k prvnímu duelu Evropské ligy nenastoupí, což by mělo Pražanům nahrávat. „Určitě. Liverpool s Gerrardem a bez něho, to jsou dvě jiná mužstva. Už jeho pouhá přítomnost znamená pro spoluhráče hodně,“ bylo i na kapitánovi Sparty Tomáši Řepkovi patrné, jak ho tahle informace potěšila.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolská ikona Steven Gerrard do Prahy k zápasu se Spartou vůbec nepřiletěla.

Článek

Nejprve se Gerrard musel omluvit z přípravy anglické reprezentace v Dánsku, v sobotu absentovala třicetiletá klubová ikona i v sestavě Liverpoolu. V zápase 27. kola Premier League ve Wiganu svému mužstvu citelně chyběl. „S ním bychom body neztratili,“ přiznával i kouč Kenny Dalglish po remíze 1:1, která zbrzdila rozlet jeho mužstva. Po čtyřech výhrách v řadě se totiž muselo spokojit jen s nerozhodným výsledkem.

„Steven je obrovskou osobností, kolem níž se všechno točí. Na hřišti i v kabině. V dobách mého liverpoolského angažmá jsme se cítili všichni daleko jistější, když s námi vybíhal k zápasu. Prostě fotbalová persona, jež spoluhráče uklidňuje a strhává zároveň,“ vybavuje si i po letech současný manažer české reprezentace Vladimír Šmicer, co pro něho Gerrad znamenal.

Teď třicetiletá klubová ikona laboruje už druhý týden se zhmožděnými přitahovačem stehenního svalu. „Nemůžeme jeho návrat do sestavy uspěchat. Čeká nás v příštích dnech a týdnech hodně náročný program a potřebujeme Stevena stoprocentně zdravého. Proto nemělo smysl, aby s námi do Čech vůbec letěl,“ vysvětloval kouč Liverpoolu Kenny Dalglish, proč nechal Gerrarda doma.

„Pro Liverpool bude absence fotbalové modly citelná. Na mužstvu bude určitě znát, že si není tak jisté, protože něco jiného je hrát s Gerrardem a něco jiného bez něho. Je vůdcem, skutečnou osobností, která na sebe bere odpovědnost v každé situaci a za všech okolností,“ uvědomuje si sparťanský kapitán Tomáš Řepka, že letenskému týmu by absence Gerrarda mohla ve čtvrteční noci pomoci.

„A nic na tom nemění, že mají natolik široký hráčský kádr, že ho samozřejmě kvalitativně dokážou nahradit. Gerrarda mají ale jen jednoho,“ dodává.

Reklama

Související témata: