Hlavní obsah

Fanoušci byli ošizeni! Jak cenou lístků, tak i hrou Reds, píše britský tisk

PRAHA

Papírové předpoklady zase jednou neplatily. Fotbalisté Liverpoolu byli před čtvrtečním zápasem 1. kola vyřazovací části Evropské ligy proti Spartě jasným favoritem, v Praze ale nijak nezářili a domácí tým si v utkání, které nakonec skončilo bezbrankovou remízou, vytvořil víc šancí. Fanoušci Reds byli prostě na Letné ošizeni. Jak cenou lístků, tak i hrou svých miláčků. Shodují se na tom páteční britské listy.

Foto: Petr Josek, Reuters

Předvedená hra Liverpoolu mohla být podle britských listů zahalena kouřem z dýmovnice celý zápas.

Článek
Fotogalerie

Všechny listy si všímají, že Liverpool hrál v evropské soutěži poprvé pod taktovkou trenéra Kennyho Dalglishe. Solidní Liverpool nezářil, ale je ve výhodné pozici pro odvetu, uvedla stanice BBC.

Návrat Kennyho Dalglishe do evropského fotbalu byl uspokojivý z hlediska výsledku, ale pamětihodný nebyl, poznamenal The Independent. Liverpool se sotva dostal ke střele, posledních sedm minut hrál bez útočníka a spokojil se s patem, uvedl list, podle nějž byla Sparta nebezpečnější a nápaditější.

Sparťan Léonard Kweuke (uprostřed) při pokusu o průnik mezi liverpoolskou dvojicí Carragher, Meireles.foto: Právo/Jan Handrejch

Dalglishovým hráčům se nepovedlo přenést impozantní formu z Premier League do evropské soutěže, napsal Daily Mail. "Liverpool zůstává proti Spartě favoritem, ale není pochyb o tom, že pokud chce postoupit mezi posledních 16 týmů v Evropské lize, musí zlepšit svůj fádní útočný výkon," dodal list.

I když bezbranková remíza se Spartou asi rychle vymizí z paměti, výsledek výrazně zlepšil šance Dalglishova týmu na postup, píše The Daily Telegraph, podle nějž v takovýchto zápasech má výsledek největší význam.

List ocenil "bezmeznou energii", s jakou Sparta po dvouměsíční herní přestávce vstoupila do utkání, i fakt, že "čeští mistři nechtěli dovolit svým slavným hostům, aby zápas byl jednoznačnou záležitostí".

Nadějné mladíky vystřídala jistota

The Daily Telegraph poznamenal, že na trávník se nedostal žádný z nadějných mladíků liverpoolského týmu, o kterých se před zápasem v britských listech hodně psalo. "V tomto utkání nebylo místo pro sentimentalitu...na to byla Sparta příliš nebezpečná," uvedl list.

Sparťan Kamil Vacek (vlevo) bobjuje o míč s Davidem Ngogem z Liverpoolu.foto: Právo/Jan Handrejch

The Times píší o výkonu Liverpoolu jako o kombinaci pragmatismu a odhodlání. Dalglish ví, že na výsledku záleží víc než na romantice a že bezbranková remíza na kontinentu je obvykle příznivým výsledkem, i když se dostavila za takto nudných okolností, jako tomu bylo tentokrát, napsal list. Podle něj byl domácí tým jen o něco málo efektivnější.

Vzhledem k tomu, že 1500 fanoušků Liverpoolu muselo za lístek zaplatit až 145 liber (4200 korun), úroveň zábavy v nich musela zanechat ještě silnější pocit, že byli ošizeni, uzavřel deník.

"Raději hrát v kouři dýmovnice"

Ještě skeptičtější je The Guardian, podle něhož úroveň zápasu nedosáhla ani nejnižších očekávání. "Byla to bolestivá záležitost pro každého diváka, ale měli bychom myslet hlavně na liverpoolské fanoušky, které Sparta oškubala až o 145 liber za lístek," napsal The Guardian. "Německý rozhodčí přerušil hru, když hřiště zaplavil kouř z dýmovnice. Pro všechny zúčastněné by bylo ohleduplnější, kdyby nechal hrát dál a utkání pokračovalo za oblakem kouře."

Gólman Liverpoolu José Manuel Reina v oblaku kouře na hřišti Sparty.foto: Právo/Jan Handrejch

Liverpoolský klub podal stížnost k UEFA kvůli ceně za lístky na čtvrteční zápas. Podle britského tisku anglický klub původně obdržel 955 lístků po 54 librách (1560 korun), později dostal k dispozici dalších sto kusů po 145 librách.

Reklama

Související témata: