Hlavní obsah

Gólman, který mlčí, jako by nebyl. Laštůvka přibrzdil Žlutou ponorku

Villarreal

Žlutou ponorku neovládli, ale notně ji přibrzdili. Fotbalisté pražské Slavie za remízu 2:2 v Evropské lize ve Villarrealu hodně děkují svému brankáři. „Kdepak, nejsem žádný hrdina. Dostal jsem dva slepené góly, takže není co oslavovat,“ mírní chválu Jan Laštůvka. Jasné nicméně je, že především ve druhém poločase gólman mužstvo několikrát podržel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Jan Laštůvka.

Článek
Fotogalerie

Zrádný zápas. Dlouho neměl žádnou práci a mohl sledovat, jak jeho tým získal nadějné vedení 2:0. Ještě před přestávkou ovšem inkasoval dva góly, jež dělilo jen něco málo přes dvě minuty. A nerozhodný stav už zůstal až do konce.

„Škoda ztráty vedení. Musíme ovšem stát nohama na zemi. Asi dobrý bod. Všichni víme, jakou má Villarreal kvalitu. Je na tom velice dobře s míčem, takže druhý poločas jsme byli spíš zataženi v bloku a uválčili ve Španělsku bod," líčí brankář Jan Laštůvka.

Po přestávce už neinkasoval

Sešívaní přitom kvůli zranění Deliho museli o přestávce přeskupit obranu.

„Frydrych už stopera hrál, takže šlo hodně o komunikaci. Kdybychom na sebe nemluvili, přišli bychom o remízu. Gólman, který mlčí, jako by nebyl," usmívá se zkušený exreprezentant.

Po přestávce výrazně vstoupil do vývoje zápasu a už neinkasoval.

„Dostal jsem dva góly, takže nemůžu vůbec nic oslavovat. Kdybych jim zabránil, tak jsme vyhráli. Ale jednotlivci jdou stranou, hrajeme jako tým." poukazuje Laštůvka.

V poslední době měl zdravotní problémy. Během reprezentační přestávky tak nemohl trénovat.

„Možná na mě byla pauza trošku znát. Naposledy jsem chytal s Brnem, v Karviné jsem po pauze taky nehrál, a ještě teď takový těžký zápas. Ale já stejně, i kdybych nedostal gól, tak bych nebyl spokojený," ujišťuje Laštůvka.

Reklama

Související témata: