Hlavní obsah

Lafata proti Jablonci od začátku nenastoupí

VÍDEŇ/PRAHA

Proti Jablonci, odkud v zimě přestoupil do Austrie Vídeň, ve čtvrtek v zápase 2. předkola Poháru UEFA útočník David Lafata nenastoupí v základní sestavě. Tři týdny totiž laboroval s natrženým svalem. „Ale na lavičku půjdu a třeba si pár minut zahraju,“ říkal ve čtvrtek odpoledne do telefonu Lafata.

Článek

„Od neděle naplno trénuju, ale na základní sestavu to ještě není. Přece jen je ta nucená pauza znát,“ dodal pětadvacetiletý fotbalista. Tréninkovou zátěž zvládá v pohodě. „Občas ještě maličko cítím bolest, ale podle lékařů by mělo být vše v pořádku. Doufám, že na odvetu budu nachystaný na sto procent,“ prozradil. Těší se na souboje s týmem, kde má řadu kamarádů. Včetně asistenta Jozefa Webera, s nímž ještě v minulé sezóně nastupoval.

„Byli se tady dívat s Lubošem Kozlem na náš zápas s Innsbruckem. Trošku jsme se popichovali. Vyhráli jsme 6:1 a nálada je dobrá,“ přiznal Lafata. Jablonci stále drží palce, ale doufá, že Austria doma nakročí k postupu. „Vím, že Jablonci první dva zápasy v lize nevyšly a přál bych si, aby ta série pokračovala ještě teď. Pak ať už klidně začnou vyhrávat,“ usmíval se Lafata, jehož se na Jablonec vyptával i kouč Austrie Zellhofer. „Spíš chtěl vědět něco o hráčích, možnou sestavu a tak,“ dodal útočník Austrie.

Jablonec věří, že na tápání z české ligy zapomene. „Kdybychom se v tom nepovedeném startu měli pořád vrtat, škodili bychom sami sobě,“ řekl trenér Kozel ve Vídni, kam se jablonecká výprava přesouvala z Prahy netradičně vlakem. „Třeba nás nějaký dobrý výsledek nakopne, nutně bychom to potřebovali,“ přidal se útočník Luděk Zelenka.

„Pohárová matematika je jasná. Když vstřelíme gól a neprohrajeme, budu spokojený. Přijatelné by třeba byly i prohry 1:2 či 2:3,“ zauvažoval Kozel a nevyloučil další rošády v sestavě, možná sáhne i ke změně v rozestavení. „Musíme víc riskovat,“ uvedl kouč.

Přímý přenos z utkání od 20.30 hodin dává ORF1 a druhý poločas odvysílá Radiožurnál. Hlavním rozhodčím je Španěl Carlos Megía Dávila.

Předpokládané sestavy:
Austria: Safár – Troyansky, Ertl, Schiemer, Majstorovic – Sulimani, Blanchard, Ačimovič, Lasnik – H. Aigner, Kuljic.
Jablonec: Špit – Fukal, Eliáš, Homola, Hamouz – Flachbart, Baranek, Kordula (Vácha) – Valenta, Rilke – Zelenka.

Reklama